Herfst/winter 22-23 shows: een voorbeeld voor de mode-industrie van Ester Manas
© Imaxtree

Herfst/winter 22-23 shows: een voorbeeld voor de mode-industrie van Ester Manas

Leestijd: 1 min

Op zaterdag 5 maart 2022 presenteerde het Belgische label Ester Manas zijn collectie voor herfst/winter 2022-2023. Een selectie van 29 silhouetten ontworpen voor alle lichamen, vooral voor zij die de mode meestal links laat liggen.

/

Als we de meest recente modeshows bekijken, krijgen we indruk dat de meeste ontwerpers diversiteit eindelijk beginnen omarmen. Maar op de catwalks van deze modeweek, en vooral in Parijs, zijn er toch weinig designers die écht een breed gamma aan verschillende lichamen laten zien.

Lees ook: Ester Manas SS22: sexy, inclusieve mode van Belgische bodem

Meestal lopen er slechts één of twee vollere modellen op de catwalk mee. Dit is een van de redenen waarom Ester Manas, het modemerk van Ester Manas en Balthazar Delepierre, daadwerkelijk een frisse wind laat waaien op de Parijse catwalk.

Esther Manas herfst/winter 22-23

De ontwerpen van Ester Manas gaan steevast tot maat 50 en liggen ondertussen in de meest prestigieuze winkels in Los Angeles, Londen en Nice. Voor herfst/winter 2022-2023 presenteerden ze opnieuw – het is hun tweede fysieke show in Parijs – silhouetten die stuk voor stuk inclusie omarmen. Vanaf het eerste silhouet was de toon gezet.

De Ester Manas vrouw is sexy, moedig en sterk. Het gaat bij hen niet om een “verschil vieren”, maar om de realiteit aanvaarden door het gevoel van je zelfzeker in je kleren te voelen voor iedereen open te stellen. Laat dit een voorbeeld zijn voor de hele industrie.

Het defilé opende met een zwarte jurk met een mockneck, waarvan de uitsnijdingen de heupen tonen en waarvan de rok de bovenkant van het rechterdijbeen onthult. We houden van het spel met materialen, de knalkleuren, de voortdurende verwijzing naar de lingeriewereld en de accessoires die de looks een fantasierijk accent geven, van oorbellen tot tassen.

Benieuwd naar onze favoriete silhouetten?

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.