Herfst-winter 2023-2024 shows: het eerbetoon van Chanel aan de camelia
© Chanel

Herfst-winter 2023-2024 shows: het eerbetoon van Chanel aan de camelia

Leestijd: 1 min

Op dinsdag 7 maart 2023 presenteerde het huis Chanel zijn modeshow voor herfst-winter 2023-2024. Een collectie van 66 silhouetten die een van de meest iconische codes van het huis aan de rue Cambon eert: de camelia.

/

“De camelia is meer dan een thema, het is een eeuwenoude code van het huis”, legt Virginie Viard uit. “Ik vind haar geruststellend en vertrouwd, ik hou van haar zachtheid en kracht.”

Met die eeuwenoude code, verwijst Viard naar de liefde van Gabrielle Chanel voor de camelia. Deze geurloze bloem zonder doornen stond qua eenvoud en puurheid dicht bij Coco Chanels eigen filosofie. En de oprichtster van het Franse modehuis vond bovendien dat de geometrische rondingen zich perfect lenen voor een eindeloze verscheidenheid aan stijlen, van het meest naturalistische tot het meest abstracte.

Chanel herfst-winter 2023-2024

In de herfst-winter 2023-2024 prêt-à-portercollectie zit de winterbloem verweven in kleine, vrolijke accenten: bloeiend op zakken, jassen, knopen, en subtieler in prints. En bovendien was er nook de gigantische cameliabloem die opgesteld stond in het midden van de showruimte.

Lees ook: Het drukke voorjaar van Diane von Fürstenberg

De asymmetrie van de jassen, de splitten in de jurken, de gekantelde voorkant van de bermuda’s, de volants, de open ruggen, de kralen en pailletten, de fantasiedraden in de gebreide kleding getuigen allemaal van de dynamiek van de collectie. Viard zette deze details extra in de kijker door te werken met een klassiek kleurenpalet van zwart, wit en roze.

“De vervaagde kleuren, het schemerige roze, de bewerkte stukken, de referenties naar de jaren zestig en zeventig, een zekere Engelse sfeer, de comfortabele, omhullende jassen, de authentieke materialen, maken de collecties reëler en ook charmanter”, aldus de ontwerpster.

Er was ook een Belgisch randje aan de show: Louise Robert uit Dendermonde liep mee!

Launchmetrics Spotlight

Bekijk hieronder een aantal van onze favoriete looks:

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Chanel.