Herfst-winter 2023-2024 shows: Ester Manas presenteert eerste trouwcollectie voor álle lichamen
© Launchmetrics Spotlight/MCB

Herfst-winter 2023-2024 shows: Ester Manas presenteert eerste trouwcollectie voor álle lichamen

Leestijd: 1 min

"For better or for worse" stond te lezen op de uitnodiging voor de Ester Manas herfst-winter 2023-2024 show. De toon was meteen gezet. Het Belgische merk dat inclusiviteit hoog in het vaandel draagt, introduceerde voor het eerst silhouetten om in te trouwen. 

/

Ester Manas reduceren tot een merk dat kleding maakt voor grote maten, zou de ontwerpen teniet doen. Maar het blijft opvallend dat onze landgenoten seizoen na seizoen één van de weinigen zijn die hun collecties tonen op een echt inclusieve cast. En dan hebben we het dus niet over één voller model dat meeloopt, maar minstens de helft. Zeker in Parijs, waar extreem mager blijft zegevieren op de catwalk, springen ze er daardoor uit.

De trouwcollectie van Ester Manas

Het ontwerpersduo Balthazar Delepierre en Ester Manas presenteerde zondagochtend de herfst-winter 2023-2024 collectie in de American Church in Parijs. Liefde was het thema van de show, die op zijn eigen manier de liefde vierde tussen de twee ontwerpers en het merk dat zij vormgeven. Ze lieten zich bovendien inspireren door hun eigen huwelijk.

Aan het begin van de show maakten vijf bruidssilhouetten hun entree. Tegen het einde van de show volgden er nog drie. De bruidjes van Ester Manas zijn sexy en ze dragen jurken die ze moeiteloos van de kerk naar de dansvloer kunnen aanhebben zonder dat ze zich moeten omkleden.

We zagen onder andere een mini-jurk met sleep, een kanten T-shirtjurk met rozenprint en een weelderige jurk met tule en ruches passeren.

Meer dan trouwjurken alleen

Ook de gasten van het trouwfeest komen aan hun trekken. Er zijn de kenmerkende jurken van het merk, maar ook nieuwe modellen zoals een rode jurk met plooien die de vormen van het model volgen en rokken met lage taille waarboven lingerie komt piepen. De silhouetten zijn zoals gewoonlijk uitdagend, maar ze zijn vooral zo ontworpen dat de lingerie er integraal deel van uitmaakt. Chantelle X, de nieuwe premium lingerielijn van het Franse merk, neemt hier een prominente plaats in.

We zien verder nog een zwarte jurk van tule en kant, verschillende wollen outfits en veel vuurrood, letterlijk en figuurlijk de rode draad van deze wintercollectie. En dan zijn er nog accessoires, waaronder tassen die de silhouetten op originele wijze accentueren.

Kortom, je weet waar je volgende winter terecht kan voor een trouw- of feestoutfit.

Bekijk een aantal van onze favoriete looks:

Lees ook: Herfst-winter 2023-2024 shows: de gouden eeuw van Dries Van Noten & Waarom zijn we zo snel afgeleid na de middag?

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Belgische mode, Ester manas, Paris fashion week.