Herfst-Winter 2023-2024 shows: Diesel blijft behagen
© Launchmetrics Spotlight/MCB

Herfst-Winter 2023-2024 shows: Diesel blijft behagen

Leestijd: 1 min

Onze landgenoot Glenn Martens maakte als creatief directeur het ingedommelde Diesel wakker en presenteerde ook nu weer in Milaan een fenomenale collectie voor herfst-winter 2023-2024. In 72 silhouetten bracht hij een ode aan de seks-positieve beweging. Wij leggen uit.

/

In het midden van de opslagplaats waar Glenn Martens de herfst-wintercollectie 2023-2024 voor Diesel presenteerde, lag een grote rode berg condooms – 200.000 doosjes om precies te zijn. Elke gast had ook een doosje als invite gekregen, samen met het stoelnummer. “Seks-positiviteit is iets geweldigs. We experimenteren graag bij Diesel en daar durven we voor uitkomen. Maak plezier, respecteer elkaar, wees veilig”, zei creatief directeur Glenn Martens aan Vogue UK.

De scenografie luidde een samenwerking in met Durex in de vorm van een capsulecollectie, die in april van dit jaar uitkomt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Diesel (@diesel)

Glenn Martens voor Diesel

Het safe sex thema ging gepaard met een soundtrack die het gehijg van pornofilms samplede, maar afgezien van de gebruikelijke sexappeal stond seks niet centraal in deze collectie van Diesel.

Het was eerder een voortzetting van de technieken en complexiteit die Martens heeft verkend sinds hij in 2020 de teugels van het merk overnam. Ze variëren van scheuren tot laagjes, maar hebben allemaal dezelfde effecten gemeen: degeneratie, verval en erosie.

De show opende met een reeks jurken, rokken en jeans die waren vervaardigd in denim devoré, waarbij sommige denim intact bleef en andere delen van de kledingstukken doorzichtig waren. Het leek alsof het lichaam was bedekt met een gigantische sticker die je er slechts gedeeltelijk af kan trekken. Martens breidde het effect uit met een indrukwekkende strakke vloerlange jurk met lovertjes, met denim in verweven – of toch niet?

Een aantal van zijn meer grafische items waren onder meer hergebruikte oude jassen van imitatiebont met plastic details, glimmende jassen met een soort van slijm-effect, en texturen die zo stijf stonden dat ze wel met de hand geschilderd moesten zijn.

Ter afsluiting van de show stuurde hij een reeks lip- en tandafdrukken op de catwalk. Bekijk hieronder een aantal van onze favoriete looks:

Lees ook: Zo draag je stijlvol jeans op jeans & H&M kondigt samenwerking aan met Mugler.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Diesel, Milan fashion week.