Herfst-winter 2023-2024 shows: 3 hoogtepunten om te onthouden van Paco Rabanne
© Paco Rabanne

Herfst-winter 2023-2024 shows: 3 hoogtepunten om te onthouden van Paco Rabanne

Door Malvine Sevrin
Leestijd: 1 min

Een maand na het overlijden van de beroemde couturier presenteerde het huis van Paco Rabanne zijn nieuwe collectie tijdens Paris Fashion Week. Het was de gelegenheid voor Julien Dossena, artistiek directeur van het label sinds 2013, om een flamboyant eerbetoon te brengen aan een van de meest avant-gardistische ontwerpers van zijn generatie. Hier is een terugblik op de show, die meer dan ooit de erfenis van Paco Rabanne belichaamt.

/

1. De metallic jurken

Uiteraard kon Julien Dossena zijn nieuwe collectie niet presenteren zonder de internationale bekendheid van Paco Rabanne te vieren. Op de catwalk bracht een reeks metalen jurken hulde aan de man die de bijnaam “metalen koning van de mode” kreeg. Deze zes stukken, rechtstreeks uit de archieven van het huis, behoren tot de meest iconische creaties van de overleden ontwerper. Waaronder de metalen jurk die Françoise Hardy in 1968 droeg of de jurk van metalen cirkels die Naomi Campbell aantrok voor een modefeest.

Launchmetrics Spotlight

/

2. De knipoog naar Dalí

Julien Dossena vierde ook op meesterlijke wijze Paco Rabanne’s vriendschap met Salvador Dalí. Vijf midi-jurken bedrukt met reproducties van de schilderijen van de Spaans-Franse kunstenaar trokken de aandacht. Onder deze werken konden kunstliefhebbers Table solaire en Les ombres de la nuit tombante herkennen. Een andere jurk, geheel verguld, diende als doek voor het surrealistische schilderij Dream Caused by the Flight of a Bee Around a Pomegranate a Second Before Awakening. Een meesterwerk!

Launchmetrics Spotlight

/

3. Materialen om in te cocoonen

In contrast met de sexy silhouetten van de metallic mini-jurkjes presenteerde Julien Dossena ook jassen, jurken, broeken en topjes in mohair. Gezellige stukken waarin we ons graag per direct mee in de zetel leggen.

Launchmetrics Spotlight

Lees ook: Herfst-winter 2023-2024 shows: de gouden eeuw van Dries Van Noten

Redactie Marie Claire De artikels van >

Tags: Paco Rabanne.