PREVIEW: De exclusieve handtassen van Acne Studios & mytheresa.com
© Pers

PREVIEW: De exclusieve handtassen van Acne Studios & mytheresa.com

Door Lore Jans
Leestijd: 1 min

Fashion fanatics opgelet! Er komt weer een geweldige samenwerking jullie kant op. Acne Studios en mytheresa.com slaan de handen in elkaar om samen een exclusieve lijn handtassen op de markt te brengen. Haal die spaarpot dus maar van onder het bed!

Het Zweedse modehuis Acne Studios werd opgericht door huidig creatief directeur Jonny Johansson. Johansson is geïnteresseerd in fotografie, kunst, architectuur en hedendaagse cultuur. Door opvallende samenwerkingen aan te gaan binnen die gebieden, wist Johansson zijn merk op unieke wijze in de markt te zetten. Vandaag de dag staat Acne Studios zowel voor ready-to-wear als voor magazines, meubels, boeken en exposities.

Kenmerkend voor de kledingcollecties zijn het strakke ontwerp, het oog voor detail, de nadruk op snit en het gevarieerd gebruik van stoffen en materialen. Bij Acne Studios vind je ready-to-wear voor mannen en vrouwen, schoenen, accessoires en denim. Bovendien heeft het merk overal ter wereld winkels, van Parijs tot Tokio, New York en zelfs Antwerpen.

musubi handtas Acne Studios mytheresa

Pers

Mytheresa.com, op zijn beurt, is de grootste online retailer in luxe-items in Europa. De website werd gelanceerd in 2006 en geeft je de kans om uitzonderlijke stukken uit de collecties van meer dan 180 internationale designermerken – waaronder Alexander McQueen, Balenciaga, Givenchy, Saint Laurent, Stella McCartney en Valentino – op de kop te tikken. Je vindt er zowel kleding als schoenen, handtassen en accessoires, en de site wordt, met meer dan 500 nieuwe items per week, door velen beschouwd als hét epicentrum van de high fashion.

Het behoeft dus weinig uitleg dat wanneer Acne Studios en mytheresa.com de handen in elkaar slaan, wij staan te trappelen als een vierjarig kind net voor Sinterklaas. Het resultaat van de samenwerking is dan ook een prachtig stel Musubi handtassen die wij maar al te graag in onze kast zouden willen. De knot vooraan op de tas is geïnspireerd op de traditionele Japanse Obi jurk en de tas komt in drie kleuren (zwart, cognac en zilver) en twee varianten (handtas of shopper). Allen zijn ze afgewerkt met witte naden en gemaakt van het beste lamsleder.

De Musubi handtassen en shoppers zullen vanaf 15 juni exclusief online verkrijgbaar zijn op www.mytheresa.com.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Acne studios, Collab, Handtas, Musubi, Mytheresa.com, Shopper.