Guess Airwash: het nieuwe, duurzame alternatief voor stone washed jeans
© Simon Perry

Guess Airwash: het nieuwe, duurzame alternatief voor stone washed jeans

Door Lotte Gillis
Leestijd: 1 min

Guess introduceerde afgelopen week hun nieuwe merk, Guess Jeans. En bij dat nieuwe merk introduceerden ze ook meteen een nieuwe techniek, genaamd Guess Airwash. Deze techniek zorgt ervoor dat de jeans op een iets milieuvriendelijkere manier kunnen worden geproduceerd.

/

Mode en milieuvriendelijkheid zijn vaak moeilijk te combineren. Zeker als we het over jeans hebben. Voor de productie van 1 jeansbroek is bijna 10 000 liter water nodig. Er is dus alle baat bij om dit cijfer naar beneden te krijgen. Toen Guess hun nieuwe merk Guess Jeans introduceerde, onder leiding van creatief directeur Nicolai Marciano, was het dan ook vanzelfsprekend dat hier een duurzame oplossing aan verbonden zou zijn.

Nicolai Marciano

Pers

Lees ook: Klompen mét sokken in zijn nu razend populair

/

Wat is Guess Airwash?

De Guess Airwash techniek gaat niet zo zeer over de productie van de jeans zelf. Hij dient eerder als een alternatief voor de stone washing van de jeans. Dat is het proces dat de jeans die typisch afgewassen look geeft. Normaal gezien wordt hiervoor een combinatie van water en puimstenen gebruikt. Bij de nieuwe techniek worden door een combinatie van lucht en bubbels puimstenen overbodig en wordt het waterverbruik sterk verminderd. De Guess Airwash techniek kan dus zeker tellen als een stapje in de goede richting op vlak van duurzaamheid.

/

Guess Jeans

Het nieuwe merk Guess Jeans, dat voortvloeit uit Guess, draait volledig om -hoe kan het ook anders- jeans. De Guess Airwash techniek vormt het uitgangspunt van de collectie. Naast broeken zitten er ook denim jasjes en shirts in het assortiment. De nieuwe collectie werd volledig geïnspireerd op de Guess ontwerpen uit de jaren ’80 en ’90 maar dan met een eigentijdse twist.

Guess Jeans

Pers

De duurzame inspanningen van het nieuwe merk gaan nog iets verder. Naast de Guess Airwash techniek om de kledij een stone washed look te geven, bestaan alle gebruikte stoffen uit organische en gerecycleerde materialen.

De Guess Jeans collectie zal vanaf  juni in de rekken liggen en daarnaast ook online verkrijgbaar zijn.

Lees ook: Denim on denim is nu al de trend van 2024, deze merken spelen erop in

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Denim, Duurzaamheid, Fashion.