Vergeet personal shoppers, vanaf nu krijg je stijladvies van Google!
© Shutterstock

Vergeet personal shoppers, vanaf nu krijg je stijladvies van Google!

Door Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

De zoekmachine Google hielp ons al om overal de weg te vinden, belangrijke levensvragen te beantwoorden en om moeilijke Franse zinnen te vertalen, maar sinds kort heeft Google nog een nieuwe functie: gratis stijladvies geven.

Ken je dat gevoel? Je kocht net een prachtig nieuw accessoire (die oh zo mooie knalgele handtas) en dan besef je plots dat je geen enkel idee hebt met welke kleren uit je kleerkast je het kan combineren. Geen nood, want net zoals voor alle andere vragen en problemen die een mens kan hebben, is er slechts één adres: www.google.com (of .be, aan jou de keuze).

Het concept is simpel: je zoekt het item dat je net gekocht hebt via Google afbeeldingen, je selecteert je nieuwe aankoop uit de gevonden resultaten en scrolt vervolgens naar beneden. Daar staat sinds kort immers een onderdeel ‘stijlideeën’, waar je allerlei foto’s vindt van outfits die anderen reeds met jouw aankoop gecombineerd hebben. Inspiratie te over, thank you Google!

Google stijladvies

Shutterstock

Een kleine kanttekening echter bij deze handige en leuke nieuwe optie: het project staat nog in zijn kinderschoenen. Voorlopig is het stijladvies dan ook enkel beschikbaar via de mobiele versie van de website. Je zoekt ook best in het Engels, want anders zal je maar een beperkt aantal resultaten voorgeschoteld krijgen.

Dan is het natuurlijk ook nog de vraag hoe betrouwbaar het advies van de zoekmachine is. Is het een verborgen vorm van reclame, waar Google wel vaker van wordt beschuldigd, of niet? En last but certainly not least: moeten we niet even stilstaan bij de vraag hoeveel modegevoel een robot kan hebben? Misschien toch maar vertrouwen op onze eigen smaak…

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Fashion, Google, Mode, Stijladvies.