Adieu Hubert de Givenchy
© Pers

Adieu Hubert de Givenchy

Door Marguerite Durant & Laurence Van Liedekerke
Leestijd: 1 min

De beroemde Franse couturier Hubert de Givenchy is niet meer. "Het is met onnoembaar verdriet dat Meneer Philippe Venet u op de hoogte brengt van het overlijden van Meneer Hubert Taffin de Givenchy, zijn levensgezel en vriend. Meneer de Givenchy is overleden in zijn slaap op zaterdag 10 maart 2018. Zijn neven en nichten en hun kinderen delen het verdriet." Hubert de Givenchy werd 91 jaar.

Wij hebben de eer gehad om Hubert de Givenchy te ontmoeten naar aanleiding van de opening van de tentoonstelling die aan hem gewijd werd in het Cité de la Dentelle et de la Mode in Calais.

Met een ontwapenende eerlijkheid vertrouwde hij ons toen toe: “Ik droomde niet van een klassiek haute couture modehuis. Het was mijn droom om één grote winkel te maken. Een plaats waar vrouwen naartoe konden komen om zich aan te kleden. Ik wou een mix van creativiteit en eenvoud. Kleren die gemakkelijk te dragen waren, zelfs op reis, gemaakt in een stof die kwaliteitsvol maar niet duur was.”

Hubert de Givenchy hield van de vrouw. En dan vooral van Audrey Hepburn, de actrice die onlosmakelijk haar stempel heeft gedrukt op zijn carrière. De little black dress die hij voor haar ontwierp en die ze droeg in de openingsscène van de al even legendarische film Breakfast at Tiffany’s staat in het geheugen gegrift van iedere modefan. Bedankt Meneer de Givenchy. Voor alles.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Audrey Hepburn, Givenchy, Little black dress.