Furla viert 90ste verjaardag met limited (re-)edition van de iconische Metropolis handtas
© Instagram @furla en pers

Furla viert 90ste verjaardag met limited (re-)edition van de iconische Metropolis handtas

Door Joy Flammang, bewerking Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Het Italiaanse ledermerk Furla brengt speciaal voor zijn 90ste verjaardag de iconische Metropolis handtas opnieuw op de markt. De capsulecollectie illustreert als geen ander het uitzonderlijke parcours van het merk. De collectie bestaat uit 9 modellen, die elk symbool staan voor een decennium in de geschiedenis van Furla.

De nieuwe capsulecollectie werd onthuld tijdens de Fashion Week in Milaan in februari. Creatief directeur Fabio Fusi liet zich voor elk model inspireren door een specifiek muzikaal thema. De handtassen zijn verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren en er zijn negen verschillende, verwisselbare sluitkleppen.

Zo heb je een exemplaar in de stijl van de jaren 20, het decennium van de Charleston en de art deco, één beïnvloed door de jazz van de jaren 30 en één in de rock-’n-rollstijl van de jaren 50. Ook disco, punk en de hiphop van de jaren 90 passeren de revue. De tas van de jaren 2000 is een knipoog naar de hedendaagse technologie en ziet er zo futuristisch uit dat hij nog maar weinig te maken heeft met het origineel.

Kortom: elk model staat voor een muzikaal universum, een periode in de geschiedenis van het merk. Elke tas is dan ook een reis in de tijd.

Furla

pers

Capture-d’écran-2017-04-13-à-15.02.52-768x468

Pers

Capture-d’écran-2017-04-13-à-15.03.13-768x471

Pers

De Metropolis capsulecollectie zal beschikbaar zijn in limited editon vanaf mei in de winkels van Furla en online op furla.com.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Capsule collectie, Furla, Handtas.