Lente/zomer 2023 shows: Dior knipoogt naar de renaissance
© Adrien Dirand for Dior

Lente/zomer 2023 shows: Dior knipoogt naar de renaissance

Leestijd: 1 min

Voor de Dior lente/zomer 2023 show presenteerde Maria Grazia Chiuri, artistiek directeur van het huis, een performance show van 84 silhouetten die een eerbetoon waren aan de kracht van het vrouwelijke en de stad Parijs. Wij presenteren jullie onze favoriete looks.

/

Bij elke collectie van Maria Grazia Chiuri wordt er gefocust op het scheppen van ruimte voor de creatieve verbeelding. Voor deze prêt-à-portershow van Dior lente/zomer 2023 nam de creatief directeur van de Dior dameslijnen het beeld van een kaart van Parijs uit de archieven van het Huis over.

Ze haalde daarnaast ook inspiratie bij de legendarische Catherina de Medici, die volgens de ontwerpster ten onrechte deel uitmaakt van een ‘zwarte legende’ omdat haar tegenstanders haar afschilderden als een gifmengster. Chiuri bewondert Catharina voor haar sterke persoonlijkheid ‘die wist hoe ze haar verlangens – aan anderen – moest opleggen.’ Het was destijds de Medici die het paleis in de Tuilerieën liet bouwen en de Italiaanse tuinen rondom liet aanleggen, ook daarom werd de show op die locatie gehouden.

/

Renaissance

Qua kleding bleef Chiuri in de eerste plaats trouw aan de stijlelementen van de renaissance. Denk aan kragen in kant, lange jurken met lage hals en zelfs hoepelrokken. Het kleurenpalet was sober, waarbij zwart, wit, goud en beige de boventoon voerden. De stuks met geborduurde bloemen in een vrolijker kleurenpalet sprongen daardoor extra in het oog.

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Dior, Fashion week.