Façon Jacmin en Sea Me Happy lanceren een ‘To dye for’-collectie
© FAÇON JACMIN & Sea Me Happy

Façon Jacmin en Sea Me Happy lanceren een ‘To dye for’-collectie

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

Nu de zomer in aantocht is, verlangen we steeds meer naar vakantiegevoel. Een kledingstuk in een sopje van tie-dye kan hier bij helpen, toch? 

Façon Jacmin en Sea Me Happy lanceren een kleurrijke capsule-collectie waar de iconische Façon Jacmin denim stukken werden ondergedompeld in een sopje van tie-dye, creatieve vrijheid én female empowerment. Laten we samen even wegdromen!

Lees ook – Editor’s Pick: de zomercollectie van breigoedlabel Bielo

/

Omtoveren tot unieke stuks

De negen iconische stukken uit de Façon Jacmin-collectie, waaronder de Poppy jeans en Gloria-hemdjurk, werden artisanaal gekleurd met de typerende tie-dye van het label Sea Me Happy. Façon Jacmin is een Belgisch hand-made-with-love label opgericht door twee powervrouwen én zussen; Noémie en Mercedes. Achter Sea Me Happy zit dan weer een moeder en dochterduo. A match? Zeker en vast. Het resultaat mag er zijn: een bruisende collectie die ons doet verlangen naar grote bloemenweides en frisse geuren.

 

/

Duurzaam

Als we Jacmin in drie woorden moeten beschrijven dan is het wel minimalistisch, comfortabel én duurzaam. Het label streeft er naar om telkens de beste biologische denims uit Italië en Japan te selecteren. Hiervoor werken ze nauw samen met ateliers die 99% van hun waterverbruik recycleren. Zowel Façon Jacmin als Sea Me Happy verkiezen stoffen die een lage impact hebben op het milieu en eco-gecertificeerd zijn.  Vanuit deze gemeenschappelijke visie vloeit de samenwerking voort op natuurlijke wijze. Het startpunt is niet het ontwerpen zelf, maar eerst en vooral nadenken over duurzaamheid.

Voor meer tie-dye pracht en denim praal snel je als de bliksem naar hun website!

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook – Jean Paul Gaultier maakt comeback met prêt-à-porter collectie

Lieselot Luykx De artikels van >

Tags: Capsulle, Façon Jacmin, Sea Me Happy Tie-dye.