Exclusief: 5 vragen aan Michael Kors
©

Exclusief: 5 vragen aan Michael Kors

Leestijd: 1 min

Hij ziet er altijd uit alsof hij nét terug is van een zonnige bestemming, grote zonnebril incluis, en dus hoeft het niet te verwonderen dat de American darling onder de designers zich voor zijn nieuwe parfum Wonderlust liet inspireren door reizen. Wij kregen een exclusief interview met Michael Kors. Dat lees je in ons modenummer, maar de ontwerper was nog niet helemaal uitgepraat... 

Wat inspireerde je om Wonderlust te creëren?

“Avontuur, romantiek en het gevoel dat alles kan gebeuren. Het draait niet om de bestemming, wel om de reis zelf. Het is een parfum voor een vrouw die de nieuwsgierigheid en passie heeft om zichzelf te vertrouwen en haar hart te volgen.”

Wat is de link tussen je parfums en je modeontwerpen? Zijn beide werelden met elkaar verbonden?

“Parfums zijn een essentiële extensie van de collectie: ze worden door dezelfde dingen geïnspireerd als mijn ontwerpen en ze worden gemaakt voor dezelfde klant.”

Wie is de Michael Kors-vrouw? Verschilt de parfumdraagster van de vrouw die je kledij koopt?

“Niet in spirit. Ze is intelligent, gesofisticeerd en bezig met de wereld om haar heen.”

Wat was de inspiratie voor de herfstcollectie?

“Dit was mijn vijfendertigste herfstcollectie! Toen ik de collectie in elkaar begon te puzzelen, dacht ik aan alle vrouwen die me de voorbije jaren hebben geïnspireerd. Ze hebben stuk voor stuk een geweldige persoonlijke stijl, van over-the-top glamoureus tot tomboy. Ik wilde een manier vinden om al die attitudes te omarmen en mijn klanten tegelijk een garderobe aanbieden die hen van dag naar diner en een avondje dansen kan brengen.”

Benieuwd naar de geur zelf? Wonderlust is een oriëntaalse, bloemige gourmand die opent met frisse Italiaanse bergamot, zachte amandelmelk en pittige roze peper. Het hart is een sensueel boeketje bloemen met jasmijn, dianthus en heliotroop en in de basis zitten benzoïne, sandel- en kasjmierhout voor een oriëntaalse toets.

In welk item moet je deze herfst absoluut investeren?

“Dat hangt natuurlijk af van wie je bent. Maar als startpunt vind ik dat elke vrouw een statementjas nodig heeft. Of dat nu een geweldige bontjas is, een wollen jasje met militaire details. Dat hangt van je persoonlijkheid en je levensstijl af.”

€ 55,87 voor 30 ml. Wonderlust is te koop bij Planet Parfum, Ici Paris XL en Parfuma in Antwerpen. 

Copyright catwalkbeelden: Imaxtree.com

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Designer, Michael Kors, Mode, Parfum, Wonderlust.