Spread Your Wings: Esther Fourez ontwerpt de uniformen van Air Belgium onder de vleugels van Maison Natan
© tumblr

Spread Your Wings: Esther Fourez ontwerpt de uniformen van Air Belgium onder de vleugels van Maison Natan

Door Lieselotte Van Hemelrijck
Leestijd: 1 min

Esther Fourez, 27 jaar en afkomstig uit Doornik, heeft de wedstrijd Spread Your Wings van de nieuwe luchtvaartmaatschappij Air Belgium gewonnen. De styliste in opleiding mag de uniformen voor de toekomstige bemanning ontwerpen samen met Edouard Vermeulen, ontwerper van Maison Natan én peter van de wedstrijd.

“Het was eigenlijk mijn kleine zus die de wedstrijd had gezien op Facebook en zei ‘dit is iets voor jou'”, legt de winnares uit. “Het was de perfecte gelegenheid om mijn kunnen te laten zien, dus ging ik er volledig voor.” Uit de 100 inschrijvingen voor de wedstrijd, kwam Esther als beste uit de bus. Ze overtuigde de jury met haar ijzersterke dossier. “Ik had niet echt een strategie, ik heb me gewoon proberen inbeelden wat ik graag zou zien als ik een vlucht neem. Verder heb ik de richtlijnen gerespecteerd en mijn creativiteit de vrije loop gelaten.”

“Voor de jury was het absoluut geen makkelijke beslissing, maar het besluit was wel unaniem”, vertelt Kurt Abeloos, Head of Cabin Crew bij Air Belgium. “Het dossier van Esther voldoet voor de volle 100% aan onze verwachtingen. Haar ontwerp ademt Air Belgium uit: Belgisch, trots, modern en dienstbaar. Daar komt nog eens bij dat Esther ook aandacht had voor bijzonder veel leuke elementen, die zowel elegant als tijdloos zijn. Nu kijken we uit naar haar samenwerking met Edouard Vermeulen en Maison Natan.”

Air Belgium

Air Belgium

Meneer Abeloos kijkt er alvast naar uit om het cabinepersoneel in de nieuwe uniformen te zien, maar daarop zal het nog even wachten zijn. We kunnen natuurlijk wel al even vooruitblikken want de terechte winnares ziet het helemaal zitten: “Meneer Vermeulen is een vaste waarde in de modewereld, ik kan nog oneindig veel van hem leren. Hier droomt elke jonge ontwerper van, samenwerken met zo’n inspirerend modehuis als Natan. Ik hoop dat deze ervaring veel deuren zal openen voor in de toekomst.”

Ook meneer Vermeulen kijkt er naar uit om samen te werken met Esther Fourez. “Ik werd verleid door het moderne en vrouwelijke karakter van haar ontwerpen. Ik kijk ernaar uit om nu samen met haar aan de slag te gaan en samen tot de uiteindelijke uniformen te komen.”

Marie Claire Stagiaire De artikels van >