GESPOT: Koningin Elisabeth II op de eerste rij van London Fashion Week
© Getty Images

GESPOT: Koningin Elisabeth II op de eerste rij van London Fashion Week

Door Alice Barbieux & Laurence Van Liedekerke
Leestijd: 1 min

Er is een eerste keer voor alles, dus waarom niet voor dit, moet ze gedacht hebben. Dus wie zagen we daar deze week op de eerste rij van London Fashion Week zitten? Juist ja, koningin Elisabeth II, als haar statige ingetogen zelve op de stoel naast Anna Wintour.

91 jaar oud is ze ondertussen en hoewel je het haar misschien niet zou nageven, is de Britse koningin een groot modefan. Al 66 jaar zit ze op de troon, maar deze week nam ze voor de allereerste keer ook plaats op de eerste rij van een modeshow tijdens London Fashion Week.

Het was de jonge, Britse stylist Richard Quinn aan wie de eer te beurt viel. Anna Wintour, onsterfelijk boegbeeld van de Amerikaanse Vogue, mocht plaatsnemen aan haar linkerzijde. Caroline Rush, hoofd van het British Fashion Council, zat aan de koningins rechterkant.

“Ik vind het een eer om hier vandaag te mogen zijn”, liet de Britse monarch optekenen. En ze was er niet alleen voor haar eigen entertainment, maar ook om de allereerste Queen Elisabeth II Award for British Design uit te reiken aan Richard Quinn.

Quinn zelf omschreef de ervaring als surrealistisch. “Ik vond het een hele eer. De koningin is een icoon. Ze was, als ik me niet vergis, het eerste vrouwelijke lid van een koningshuis die het aandurfde om haar rok te wisselen voor een broek. So she is cutting edge in her own right“. Benieuwd of de doorzichtige Philippe Starck Louis Ghost stoel van de koningin binnenkort ook op de eerste rij van andere modeshows verschijnt.

Elisabeth

Getty Images

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: London fashion week, Queen Elisabeth, Richard Quinn.