Louis Vuitton brengt de iconische GO-14-tas opnieuw uit
© Louis Vuitton

Louis Vuitton brengt de iconische GO-14-tas opnieuw uit

Leestijd: 1 min

Op het menu: een sensuele tas in lamsleer met prachtige rondingen. De ingrediënten: de inspiratie van artistiek directeur Nicolas Ghesquière, de geheimen van een huis dat sinds 1854 kwaliteit levert, en de originele technieken van vaklui. Maak (opnieuw) kennis met de GO-14-tas van Louis Vuitton

/

In de jaren 1800, toen Fransman Louis Vuitton op maat gemaakte reiskoffers ontwierp voor de Parijse elite, waren het zijn vakmanschap en aandacht voor kwaliteit en stijl die ervoor zorgden dat klanten bleven terugkeren naar zijn atelier.

Anno 2023 zijn het deze kernwaarden die Nicolas Ghesquière, artistiek directeur voor de damescollecties, inspireerden voor de herlancering van de iconische handtas GO-14.

GO-14 Louis Vuitton

Louis Vuitton

De GO-14 van Louis Vuitton

De GO-14 is uniek in het lederwarenaanbod van Vuitton vanwege het kriskras-patroon – ook wel malletage genoemd – in boterzacht lamsleer, een lastig proces waarvoor meer dan 20 verschillende stappen nodig zijn, inclusief de uiterste zorgvuldigheid bij het aanbrengen van de patina om een satijnen of getoaste afwerking te verkrijgen en de subtiele kleurgradaties perfectioneren.

Malletage verscheen voor het eerst op de catwalk van Louis Vuitton in 2014, tevens in de allereerste collectie van Ghesquière voor het huis (vandaar de naam). Maar in feite is het patroon geïnspireerd op de ambacht van koffers maken, meer bepaald op de reizigers die hun documenten in gekruiste riemen van hun Vuitton-koffers staken om ze veilig te bewaren. Met GO-14 keert Ghesquière het ontwerp letterlijk en figuurlijk binnenstebuiten.

Lees ook: 200 jaar Louis Vuitton: dit wist je nog niet over de oprichter.

“Er zijn een aantal universele codes die alleen bij Louis Vuitton bestaan”, zegt Ghesquière. “Het ging erom ze opnieuw toe te eigenen en in een nieuwe omgeving te plaatsen.”

Voor het maken van de malletage zijn meer dan 20 verschillende stappen nodig – Louis Vuitton

De GO-14 is zacht, rond en komt in wit, bruin of zwart. Een juweeltje van een accessoire, al is het maar voor de verfijnde goudkleurige ketting of het inmiddels iconische gouden Louis Vuitton Twist-slot.

Bekijk in de onderstaande video hoe de tas gemaakt wordt:

 

De GO-14 is verkrijgbaar in de winkels van Louis Vuitton in Antwerpen, Brussel en Knokke. Meer info vind je op de website.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Louis vuitton.