Door deze 50 streetstylelooks van Milan Fashion Week willen we een nieuwe jas kopen
© Launchmetrics Spotlight

Door deze 50 streetstylelooks van Milan Fashion Week willen we een nieuwe jas kopen

Leestijd: 1 min

Leren jassen, wollen mantels, bedrukte trenchcoats, cropped jackets, bomberjacks, getailleerde jassen met imitatiebont... Milan Fashion Week trakteerde ons op streetstylelooks waarin de jas hoogtij vierde. Het bewijs in 50 looks.

/

Milan Fashion Week duurt officieel tot zondag, maar de meeste grote modehuizen hebben hun show er al op zitten dus we weten ongeveer al welke trends en silhouetten we volgende winter graag willen dragen.

Zoals gewoonlijk vallen die niet alleen op de catwalk te spotten, maar ook buiten op straat.

Hier bij Marie Claire waren het de jassen die een blijvende indruk op ons maakten en ervoor zorgden dat we willen investeren in nieuwe stukken of, beter nog, ons inspireerden om de jassen die we al hebben anders te stylen.

Streetstyle in Milaan: het donsjack is passé

Het donsjack was lange tijd een van de populairste winterjassen, maar het lijkt erop dat het in Milaan (en trouwens ook in Londen) niet meer in de mode is.

In plaats daarvan maakt het leren bikerjack een comeback. We zagen de motorjas zowel aanspannend als oversized opduiken, en zowel op denim als boven elegante satijnen rokken. Doe zeker ook inspiratie op bij de show van Diesel, waar onze landgenoot Glenn Martens verschillende bikerjacks presenteerde.

Nog een jas die we vaak zagen opduiken? De jas in imitatiebont, rechtstreeks uit de jaren zeventig. Saks Potts, Acne Studios en Stand Studio overtuigden ons eerder al met hun kleurrijke en elegante versies. En last but not least spotten we ook de bomber en de oversized blazer overal.

Lees ook: Zo draag je stijlvol jeans op jeans & 7 podcasts over mode die het beluisteren waard zijn.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Milan fashion week, Streetstyle.