Dit Griekse modelabel doet alle hoofden draaien deze zomer
© Ancient Kallos https://www.ancientkallos.com/campaign-15/

Dit Griekse modelabel doet alle hoofden draaien deze zomer

Door Elien Renson
Leestijd: 1 min

Ben je op zoek naar zomerse kledij met nét dat tikkeltje extra? Dan hebben wij een uniek it-merk voor jou: Ancient Kallos. Een kledinglijn van resort wear waarbij zomers samenvloeit met de soberheid en puurheid van het Griekse schone.

When fashion meets architecture

Lamprini en Stella Stavrou zijn twee zussen die afkomstig zijn uit Thessaloniki, Griekenland. Met hun achtergrond binnen mode en architectuur, besloten de bloedverwanten deze twee interessante onderwerpen te laten samenvloeien tot één boeiend geheel met in 2014 de lancering van Ancient Kallos.

Ancient Kallos

Met het oog op schoonheid

De zussen Stavrou halen hun inspiratie bij de oude Griekse schoonheid. Het woord “Kallos” is een afleiding van het oude Griekse woord dat staat voor schoonheid. De letter O die voorkomt in het logo van Ancient Kallos (ΚΑΛΛʘS) staat voor de zon en is een vertegenwoordiger van de geest. De stip in het midden van de letter O symboliseert de originele vonk die voornamelijk staat voor wilskracht.

Resort wear met dat tikkeltje meer

Ze ontwikkelden zich al snel tot designers die vandaag de dag heel populair zijn in hun thuisland Griekenland. Na 4 jaar worden ze stilaan ook bij ons ontdekt. En terecht! Ancient Kallos wordt getypeerd door zijn mooie en unieke details. Denk aan: authentieke Griekse symbolen, handgemaakte borduursels, zijde stoffen. Het materiaal is 100% Grieks. Het veelbelovende Griekse merk richt zich voornamelijk tot de hedendaagse vrouw die graag reist over de hele wereld. Het target waarop het merk zich focust is Europa.

Mani SS18 collection

De laatste nieuwe collectie focust zich op “het gevoel van elegantie en verfijning die de Griekse stijl naar een hoger niveau tilt”, om het met hun eigen vloeiende woorden te formuleren. De kleuren die aan bod komen zijn felgeel, donkerblauw en beige. Het felgeel wordt gelinkt aan de brandende zon, het donkerblauw aan de diepe zee en het warme beige aan de stenen. Ze proberen steeds een hedendaagse versie van het Griekse element te laten terugkeren. Alle producten zijn exclusief ontworpen in Griekenland.

Ontdek de nieuwste collectie van het Griekse merk via hun website of  Instagram-pagina.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Designers, Greek, Grieks, Mode, Resort wear.