Dior Pre-fall 2021: feestmode voor na corona in Shanghai
©

Dior Pre-fall 2021: feestmode voor na corona in Shanghai

Leestijd: 1 min

Gisterenavond presenteerde Dior voor het eerst een pre-fallcollectie met een fysieke show. Het Franse modehuis trok daarvoor naar Shanghai, waar in tegenstelling tot de meeste andere landen wél evenementen mogen plaatsvinden. 

/

Even in het kort voor wie niet mee is met de verwarrende modeterminologie. Een pre-fallcollectie is een tussencollectie die als teaser dient voor de wintercollectie. Het vult de zes maanden op tussen de zomer- en wintercollectie, zodat fashionista’s niet op hun honger moeten blijven zitten. De lijn ligt eind mei op de winkelschappen.

Dior toonde de pre-fallcollectie voor 2021 al in december via een lookbook, en voegde er voor deze show negen nieuwe looks aan toe. Voor de gelegenheid toverden ze het Long Museum West Bund om tot een discotheek, inclusief een tapijt met roze tijgerprint, gouden glitters op de achtergrond en discoballen aan het plafond.

Dirk Weiblen

Dior Pre-fall 2021

Ook de collectie zelf was feestelijk. Pailletten en tule waren in overvloed aanwezig, in combinatie met funky metallic jasjes, bloesjes in kant en ensembles met tijgerprint. De leggings en ondergoed van netstof, de stukken met Schotse ruiten en de zwarte accessoires gaven het geheel een stoere twist. En ook ’the essential raincoat’ waar we hier al over schreven, maakte zijn opwachting op de catwalk. Door de boxen galmde naar analogie met de locatie een bonzende K-pop soundtrack. Creatief directeur Maria Grazia Chiuri liet zich volgens het persbericht immers inspireren door de girlsband BLACKPINK. Er waren ook optredens van Joey Yung en de Chinese rockgroep Black Panther

/

Dior in Shanghai

Dat het Franse modehuis voor Shanghai koos als locatie is geen al te grote verrassing. Ten eerste is het bijna nergens ter wereld toegelaten om een fysiek event van deze grootte te organiseren (er waren 1000 aanwezigen). Dankzij de verregaande maatregelen van de Chinese autoriteiten omtrent het coronavirus kon het hier wél. Daarnaast hebben de honderden miljoenen Chinese consumenten flink wat geld te besteden aan mode én kon deze pre-fallshow doorgaan binnen het kader van Shanghai Fashion Week.

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Belgische zangeres Sylvie Kreusch te zien in campagne van Roger Vivier. Een portret van mode-icoon Vivienne Westwood. Dit zijn de modekleuren voor de lente en zomer van 2021.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Dior, Maria Grazia Chiuri, Pre-fall, Shanghai.