Dior Haute Couture: de making-of van 2 jurken

marieclaire-dior-hautecouture
©Sophie Carré

Op maandag 22 januari stelde Maria Grazia Chiuri haar derde Dior Haute Couture collectie voor. Geïnspireerd op het surrealistische werk van kunstenares Leonor Fini, bevat de collectie heel wat dromerige zwart-wit silhouetten en maskers. Neem samen met ons een kijkje achter de schermen en kom erachter hoe twee handgeschilderde jurken tot stand kwamen.

Maria Grazia Chiuri, de artistiek directeur van de vrouwencollecties van Dior, dook naar goede gewoonte in het Diorarchief op zoek naar inspiratie voor haar Dior Haute Couture collectie. Daar trok het charisma en het werk van de Argentijnse surrealistische kunstschilderes Eleonor Fini haar aandacht. Meneer Christian Dior had haar leren kennen toen hij, voor hij modeontwerper werd, met haar samenwerkte aan een kunsttentoonstelling.

Een bericht gedeeld door Dior Official (@dior) op

Voor de gelegenheid deed een reusachtig schaakbord dienst als runway. Grote, lege vogelkooien en gipsen lichaamsdelen hingen in de lucht. Sterke zwart-wit silhouetten met abstracte prints als strepen, polkadots en ruiten werden afgewisseld met delicate, vloeiende jurken in tule. Opvallend waren de twee jurken met handgeschilderde dessins.

Beide jurken vertellen een verhaal met tekeningen van een rivierkreeft, twee honden en de zon. Ze zijn gemaakt van drievoudig organza, een ondoorzichtig materiaal dat zwaarder is dan gewone organza en dus ideaal voor avondjurken. De jurken werden met de hand beschilderd en vervolgens geborduurd met ton-sur-ton semi-schitterende en matte pailletten. Aan één jurk werd maar liefst 400 uren gewerkt.

Bekijk in deze video hoe de jurken tot stand kwamen:

| | | |
Tags: Achter de schermen, Christian Dior, Dior, Dior haute couture, Haute couture, Making-of, Maria Grazia Chiuri, Paris fashion week, Savoir-faire.

Elders op het web

Op andere sites van Editions Ventures