Dior FW21/22 haute couture: een exuberante ode aan ambacht en creativiteit
© Dior

Dior FW21/22 haute couture: een exuberante ode aan ambacht en creativiteit

Leestijd: 1 min

In Parijs toont een select kransje modehuizen zijn haute-couturecollectie voor de herfst en winter van 2021-2022. Dior bracht een exuberante ode aan ambacht en creativiteit.

Welke invloed de coronacrisis op de mode zal hebben, is nog steeds koffiedik kijken. Wordt ons modebeeld persoonlijker, luxueuzer of juist ingetogen? Gaan we ons comfortabeler blijven kleden of gaan luxe en extravagantie net gemeengoed worden? Maria Grazia Chiuri, de eerste vrouwelijke creatief directeur van Dior, vond er een tussenoplossing voor. Zij stelde gisterenavond in het Parijse Musée Rodin haar meest recente haute-couturecollectie voor die dé ideale post-pandemie garderobe moet voorstellen.

Noémie Ottilia Szabo

/

Dior FW21/22 haute couture

Ze maakte alledaagse kledingstukken van luxueuze materialen zoals kasjmier en tweed. Pakken in grijs-witte bouclé, rokken met hoge taille, fluwelen blazers en lange elegante mantels. De modellen droegen daarbij veelal stoere laarzen en ander plat schoeisel. De Dior couture vrouw combineert elegantie met nonchalance, kortom het beste van twee werelden.

Chiuri’s kledingstukken vormden echter geen uitzondering op de prestigieuze reputatie van de haute couture. Na deze reeks van meer casual silhouetten, volgden met de handgemaakte avondjurken. Een spel van transparantie, helderheid, drapering en volants, waarbij de vormen van het vrouwelijk lichaam centraal staan. Eindelijk geen beperkingen meer, maar vrijheid en sensualiteit die de schoonheid van het haute couture vakmanschap eren.

Lees ook: Bekijk hier het debuut van Belg Pieter Mulier voor Alaïa.

Maatschappelijk geëngageerd

Maatschappelijk geëngageerd als Chiuri is, liet ze enkele jurken borduren door leerlingen van de Indiase school Chanakya School of Craft die jonge vrouwen opleidt. Zodat ze financieel onafhankelijk worden en een toekomst voor zichzelf kunnen opbouwen zonder terug te moeten vallen op mannen.

/

Celebs in Dior

Onder het publiek van Dior gisteren onder andere Cara Delevingne, Florence Pugh, Jennifer Lawrence, Jessica Chastain, Mathilde Warnier, Monica Bellucci en Suki Waterhouse.

Lees ook: Max Mara stelt cruisecollectie voor op zonnig Italiaans eiland Ischia.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Dior, Dior haute couture, Haute couture.