De mooiste mode- en beautycollecties die het jaar van de Tijger vieren
© Marni

De mooiste mode- en beautycollecties die het jaar van de Tijger vieren

Door Malvine Sevrin & Timon Van Mechelen
Leestijd: 2 min

Op 1 februari begint voor de Chinezen het jaar van de Tijger. Modehuizen en beautymerken pikken met plezier een graantje mee van deze gebeurtenis en verdringen elkaar met collecties in teken van het gestreepte roofdier.

Bij de tweede nieuwe maan na de zonnewende van 21 december wordt in verschillende Aziatische landen het Chinese nieuwjaar gevierd. Dit jaar valt die dag op 1 februari. Elk jaar staat een teken uit de dierenriem centraal. Deze keer valt die eer te beurt aan de tijger. De tijger, symbool van dapperheid, intelligentie en energie, wordt in China beschouwd als een heilig dier, en dat al sinds de oudheid. Het dier wordt evenzeer gevreesd als bewonderd.

Verschillende mode- en beautymerken zagen het Chinese nieuwjaar als de ideale gelegenheid om een unieke capsulecollectie te lanceren. Wij maakten een overzicht.

Bobbi Brown

Om dit nieuwe maanjaar te vieren, lanceert Bobbi Brown een feestelijke collectie, geïnspireerd op haar meest populaire lipstickkleur: Claret. Lipsticks, oogschaduw en highlighter zijn voorzien van een verfijnde verpakking met gouden reflecties. Alle ingrediënten voor een mooi tijgerjaar.

Marni

Marni viert het jaar van de Tijger met unieke items voor mannen en vrouwen met een speelse illustratie van een tijger op. Het gestreepte roofdier verschijnt onder andere op een debardeur, verschillende handtassen en schoenen, oorbellen en hemden voor heren.

M.A.C. Cosmetics

Met een knipoog naar het jaar van de Tijger wijdt M.A.C. Cosmetics een nieuwe collectie aan de majestueuze katachtige. Wij houden van de pop-kleurige print die traditie en moderniteit mengt. In het gamma: de Powder Kiss-lipstick in een klassieke of vloeibare versie, een palet van negen Made My Fortune-oogschaduws, een highlighter maar ook twee make-upkwasten.

 

Jaeger-LeCoultre

Het Zwitserse horlogemerk Jaeger-LeCoultre viert de 90ste verjaardag van haar populairste uurwerk de Reverso met de Reverso Tribute Enamel ‘Tiger’. Het horloge heeft de afbeelding van een tijger op de metalen achterkant staan – de Reverso heeft een draaibare kast – wat eveneens de nieuwe boetiek in Shangai in de kijker zet.

Dior

Naar aanleiding van het jaar van de Tijger biedt Dior enkele beautybestsellers (de geuren Rouge Dior, Sauvage, J’adore en Miss Dior) aan in een nieuwe doos die speciaal voor de gelegenheid werd ontworpen. De belofte van een bloeiend jaar!

Burberry

Het Britse modehuis Burberry pakt het iets subtieler aan en brengt verschillende items, waaronder tassen, pussy-bow blouses, geplooide rokken en nylon jacks, uit in een hedendaags tijgerprintmotief.

Arket x Lisa Larson

Modeketen Arket sloeg de handen in elkaar met keramiste Lisa Larson, één van de meest iconische en geliefde Zweedse ontwerpers. De collectie genaamd The figurines of Lisa Larson, bestaat uit geïllustreerde unisex T-shirts, een bedrukte draagtas, een reeks kleurrijke sweatshirts voor kinderen en een keramisch tijgerbeeldje. Per verkocht beeldje doneren de twee ongeveer € 30 aan het WWF-project voor het behoud van tijgers in India. De collectie is vanaf 1 februari te koop.

Stella McCartney

McCartney kiest net zoals haar landgenoten van Burberry voor handtassen in tijgerprint, al ontwierp ze voor de gelegenheid ook een heerlijk trainingspak met tijgerafdruk op de borst. Zoals we gewoon zijn van de Britse ontwerpster is alles ecologisch gemaakt en schenkt ook zij een deel van de opbrengst aan verschillende initiatieven die zich inzetten voor het behoud van de wilde tijger.

Charlotte Tilbury

Charlotte Tilbury’s best verkopende finishingpoeder kreeg naar aanleiding van het Chinese nieuwjaar een make-over met een nieuwe gouden verpakking met rode tijgerprint. En er zijn ook een een aantal lipsticks verkrijgbaar in dezelfde lijn.

Breguet

Last but not least viert ook horlogemerk Breguet het jaar van de Tijger met een limited edition van de Classique 7145. Het resultaat is een uurwerk versierd met – je raadt het al – een tijger.  De ambachstlieden van het Franse merk bewijzen met dit horloge hun talent voor graveren, dat hier gecombineerd wordt met de kunst van guilloché.

Lees ook: Dior en Birkenstock gaan samen in zee & Wij zochten uit of gezichtsmassages echt werken.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.