De mooiste looks aller tijden op het Filmfestival van Cannes
© Getty images

De mooiste looks aller tijden op het Filmfestival van Cannes

Leestijd: 1 min

De 76e editie van het filmfestival van Cannes is van start gegaan. Dat betekent dat het zuiden van Frankrijk de komende twee weken in teken staat van film én prachtige looks op de rode loper. Dit zijn onze favorieten uit de geschiedenis.

/

Ah, het filmfestival van Cannes… De filmvertoningen, de langverwachte wandeling op de trappen, en de menigte filmmakers uit de hele wereld die hun werk komen verdedigen. Een heel jaar wordt uitgekeken naar hét filmevenement van Frankrijk. Maar de rode loper van Cannes staat ook synoniem met glamour, verfijning en extravagantie.

Lees ook: Dit is de allerslechtste slaaphouding volgens experts

Het Festival van Cannes, dat in 1946 in een naoorlogse context van start ging, is een showcase voor iedereen: acteurs en regisseurs, professionals die films komen kopen om ze in hun theaters te vertonen, voor de gaststad, maar ook voor modeontwerpers. Officieel is er geen dresscode op de rode loper van Cannes. Maar onofficieel wordt van de gasten verwacht dat ze zich netjes kleden.

/

De meest iconische looks

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Festival de Cannes.