De leukste schoenen spotten we bij Loewe SS22
© Loewe/MCB

De leukste schoenen spotten we bij Loewe SS22

Leestijd: 1 min

De modeshows van Jonathan Anderson voor Loewe trekken altijd veel publiek. Maar omdat het huis van oudsher sterk is in accessoires, ligt de nadruk meestal meer op de schoenen en handtassen die de ontwerper elk seizoen voorstelt. Dat was ook bij het recente SS22 seizoen het geval, kijk maar mee waarom. 

/

In de dagen voor de lente-zomer 2022 show, teasde Loewe (en Anderson) op Instagram al kleine flarden van wat we konden verwachten tijdens Paris Fashion Week. Zo zagen we onder andere zwarte leren sandalen voorbijkomen, met een roze verjaardagskaars en een rood nagellakflesje als hak. Deze speelse, haast dadaïstische schoenen blijken inderdaad de hoofdrol te spelen in de nieuwe collectie die het merk omschrijft als “neurotisch, psychedelisch, en compleet hysterisch”.

Imaxtree

/

Loewe SS22

“De Loewe voorjaarscollectie 2022 is een experimenteel statement dat een nieuw hoofdstuk inluidt”, stond te lezen in de tekst over de show. “Provocatie, sensualiteit, beweging en amusement doorbreken de Loewe-vorm.”

De kleding – met een grote focus op drapering, sculpturale elementen, beweging en een spel van proporties – is geïnspireerd op de “maniëristische, hysterische wereld van de renaissanceschilder Pontormo”. En toch zijn het voornamelijk de schoenen die bijblijven: een reeks sandalen en pumps met, in plaats van de traditionele hakken, “kant-en-klare” objecten. Waaronder een gebarsten ei, een roos, en de eerder genoemde kaars en nagellak. Bekijk ze hieronder:

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.