De Koninklijke Serres van Laken openen opnieuw hun deuren
© Malvine Sevrin

De Koninklijke Serres van Laken openen opnieuw hun deuren

Door Malvine Sevrin
Leestijd: 1 min

Het is eindelijk zo ver: de Koninklijke Serres van Laken openen binnenkort opnieuw hun serres voor publiek. Tickets voor een wandeling kunnen nu gereserveerd worden. De perfecte gelegenheid om een idyllische wandeling te maken. Bewonder naast de mooie, exotische bloemen en planten ook nog eens het prachtige werk van architect Alphonse Balat. 

/

De Koninklijke Serres zijn echt een must om te bezoeken! In de serres vind je een indrukwekkende collectie aan planten, waarvan sommigen in de tijd van koning Leopold II werden aangeplant. Van unieke planten zoals paradijsvogelbloemen tot bananenbomen en tropische orchideeën, je vindt het er allemaal.

Lees ook: Klaar voor de lente: blaas je tuin nieuw leven in met deze tips

/

De unieke architectuur van de Koninklijke Serres

Naast de flora van de serres, zijn de gebouwen zelf ook zeker het bewonderen waard. De glazen gebouwen zijn een creatie van Alphonse Balat, onder andere leraar van architect Victor Horta en architect van Leopold II. De Winter Garden beschouwt men als het belangrijkste gebouw en was van enorm belang voor de ontwikkeling van de ijzeren architectuur. De indrukwekkende ronde koepel is enorm kenmerkend met zijn hoogte van 30 meter en een breedte van zo’n 60 meter. Kortom, zeker de moeite waard om eens naar boven te kijken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door visit brussels (@visitbrussels)

/

Rondleiding in de open lucht

Een bezoek aan de serres is zowel een binnen- als buitenbeleving. Overdag zijn er twee parcours beschikbaar: een kort (1,5 uur) of lang (2,5 uur) bezoek. Tijdens de nocturnes kan je enkel het korte parcours bewandelen. De lange rondleiding begint met een wandeling door de tuinen van het Koninklijk Domein om de architectuur van de serres van buitenaf te bewonderen.

Nadien kan je de binnenruimtes van de serres bezoeken. Bij de korte rondleiding bezoek je enkel de serres. Welke rondleiding je doet, kan je ter plaatsen beslissen. De prijzen zijn hiervoor hetzelfde. Doorheen het jaar werken er zo’n 15 tuiniers, de laatste weken voor de opening zorgen zij ervoor dat alles piekfijn in orde is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @radissoncollectionbrussels

/

Praktisch

Dit jaar kan je de Koninklijke Serres van Laken bezoeken van 26 april tot 16 mei 2024. Kaartjes kosten € 5 en kan je hier bestellen. De toegang is gratis voor kinderen onder de 12 jaar, maar reserveren blijft noodzakelijk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lu Wu Lung (@wulunglu)

Waar? Koninklijk Parklaan 61, 1020 Brussel (Laken).

Wanneer?

  • Van 26 april tot 16 mei 2024
  • Nocturnes vinden elke vrijdag, zaterdag en zondag (en op 1 mei) plaats.

Reserveren kan op koninklijke-serres-royales.be

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Architectuurwandeling, Natuur.