Crush of the Day: de kleurrijke collectie van SEBNEMGUNAY
© Elien Jansen

Crush of the Day: de kleurrijke collectie van SEBNEMGUNAY

Door Morrigan Penninck & Tine Stoop
Leestijd: 1 min

Wil je je zelfvertrouwen een boost geven met een comfortabele, kleurrijke en betaalbare outfit? Dan is de  WEAR YOUR SMILE collectie van SEBNEMGUNAY echt iets voor jou!

SEBNEMGUNAY, wie?

In 2014 besloot de Limburgse Sebnem Günay naar Istanbul te verhuizen om haar droom om modeontwerper te worden waar te maken. Ze ging studeren aan de Istanbul Moda Academy en won niet veel later al de Best Design Award op de Who’s Next modebeurs in Parijs. Ook mocht ze met haar afstudeerproject de New Gen runway openen tijdens Istanbul Fashion Week.

In 2017 richtte Sebnem haar eigen label SEBNEMGUNAY op in Istanbul, waar de collecties ontworpen en geproduceerd worden. Sebnems label werd al opgepikt door internationale titels als Vogue Italia en Marie Claire Turkey en wij zijn nu ook helemaal fan.

WEAR YOUR SMILE

Sebnem Günay vertrekt voor een collectie altijd vanuit twee losstaande ideeën. Zo combineerde ze in de WEAR YOUR SMILE collectie Londense streetstyle uit de jaren ’80 en ’90 met de iconische hiphopstijl uit de jaren 2000. Dat resulteerde in een dertigtal kleurrijke stuks zoals hoodies, puffer jackets, cropped sweaters en joggingbroeken. De meeste stukken in de collectie zijn one size fits all. Zo hoopt Sebnem mensen het zelfvertrouwen te geven om kleur te dragen.

“Elk stuk is gemaakt voor zij die leven voor muziek, dans, hun eigen cultuur én die van een ander. Net die mensen die geboeid zijn door verschillende culturen, die een verschil in opinie en stijl eerder zien als een verrijking dan een hinderpaal, zullen deze collectie ontzettend weten smaken”, aldus Sebnem.

Dit zijn enkele van onze favoriete stuks:

De WEAR YOUR SMILE collectie van SEBNEMGUNAY is verkrijgbaar online via www.sebnemgunay.eu. Prijzen variëren tussen de € 50 en € 250. 

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Nieuw label, Sebnem günay, Sebnemgunay, Streetstyle, Urban.