Waarom de kimono onmisbaar is in jouw zomergarderobe
© Anaïs Abrams

Waarom de kimono onmisbaar is in jouw zomergarderobe

Door Aurélie Boffé
Leestijd: 1 min

Het traditionele Japanse gewaad dat oorspronkelijk enkel in Azië werd gedragen tijdens formele ceremonies is inmiddels tot een moderne street style must-have verheven. De kimono staat al enkele seizoenen in de kijker (zelfs in de winter), en dat zal nog wel een tijdje zo blijven...

Stijltip: combineer met een mooi badpak voor een elegante look aan het strand: 15 x badmode om te schitteren op het strand.

Een perfecte match

Het one-size-fits-all kledingstuk straalt body-positivity uit en is een enorme hit geworden in de Westerse mode-industrie, onder andere omdat het zo makkelijk te dragen is. Eerst en vooral: maatje S of XL, who cares, de kimono flatteert elk figuur. Is het buiten te warm, maar durf je de deur niet uit zonder extra laagje? Dan kan je je outfit simpelweg vervolledigen met een lichter exemplaar. Tot slot is de tijd van de gilets, overgooiers en pareo’s voorbij en vinden wij de kimono een uitstekend geschikt alternatief.

Lang, kort, blauw, rood of groen, kimono’s bestaan in alle kleuren en vormen, genoeg om jouw eigen statement piece te bemachtigen.

Kijk mee

 

Vervolledig je look met een leuk paar sandalen: 20 fleurige sandalen die je zomer opvrolijken

Marie Claire Stagiaire De artikels van >