De grootste streetstyle trends gespot tijdens Copenhagen Fashion Week
© @thestreetpie voor Zalando

De grootste streetstyle trends gespot tijdens Copenhagen Fashion Week

Door Hannelore Spileers
Leestijd: 1 min

Copenhagen Fashion Week staat bekend om zijn opvallende streetstyle met veel prints en felle kleuren. Nicholas Atteshlis, Brand Partnerships Lead bij Zalando Designer, hield de trends nauwgezet in de gaten deelt de vijf belangrijkste stijlen om in de gaten te houden. 

/

Dopamine en drama

Dopamine en drama, of anders gezegd: gedurfde en opvallende outfits dragen. Felle kleuren, drukke prints en extravagante silhouettes zijn dagelijkse kost voor dopamine-dressers. De ideale manier om een grauwe regenachtige dag, een pak vrolijker te maken!

@thestreetpie voor Zalando

/

Think Pink

On Wednesdays we wear pink! Of kan het ook op andere dagen? Als het van de bezoekers van de modeweek afhangt wel. Het roze uit de collectie van Valentino zullen we nog vaker zien. Zowel bij gewone mensen als bij fashion insiders. Ze kiezen vaak voor een accessoire in een felle kleur om een volledig zwarte look frisser te maken.

@thestreetpie voor Zalando

/

Lees ook: Valentijn: onze ultieme shopping

Y2K

Haal die dozen oude kleding maar van zolder, want de nineties en nillies zijn voor de zoveelste keer terug. We spotten vooral de minirok overal dankzij de Y2K-trend. In tegenstelling tot vorig seizoen waarin hij vooral in zwarte en neutrale tinten werd gedragen, zien we nu vooral korte rokken in bruine en nudekleuren. Daarnaast maakt ook de kitscherige sportkleding zijn intrede.

@thestreetpie voor Zalando

/

Deconstructed en genderless denim

Dat de skinny jeans over en out is, schreven we hier al. Gedeconstrueerde en genderloze denim is het nieuwe normaal. Dat komt doordat mensen steeds meer belang hechten aan het comfort van hun kleding. Patchwork ziet er niet alleen leuk uit, het is ook de ideale manier om ongedragen kleding een tweede leven te geven. Niet enkel bij broeken en minirokken, maar net zo goed bij schoenen en accessoires. De lage uitgesneden jeans blijft ook zijn weg terug vinden naar de modeweken.

@thestreetpie voor Zalando

/

Lees ook: 5 vragen aan STAMM, winnaar van de Zalando Sustainability Award

Balletcore en Mary Janes

Wie durft er nog zeggen dat ballerina’s tuttig zijn? De ballet flats waren niet te vermijden de afgelopen week. Ook de Mary Jane behoorde tot een van de topstijlen.

@thestreetpie voor Zalando

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Copenhagen fashion week, Denim, Fashion trends, Streetstyle.