Crush of the Day: De duurzame handtassen van Daphny Raes
© Daphny Raes

Crush of the Day: De duurzame handtassen van Daphny Raes

Door Melanie Stuckens
Leestijd: 1 min

Another day, another crush. Vandaag viel ons oog op het duurzame handtassenlabel van Daphny Raes. Deze jonge, in Amsterdam wonende Belgische ontwerpster wint razendsnel aan populariteit. In amper 2 jaar tijd bouwde ze haar duurzame handtassenlabel uit tot één van onze favorieten.

In 2015 startte de jonge Daphny Raes haar eigen handtassenmerk. Aanvankelijk kwam elk stuk rechtstreeks van haar eigen naaimachine. Ondertussen is haar succes zo groot dat ze samenwerkt met verschillende Europese ateliers. Ateliers die erin slagen om te voldoen aan de strenge kwaliteitseisen die Daphny zichzelf en anderen oplegt. Elke tas moet perfect zijn.

Puur natuur en kwaliteit van de bovenste plank.

Het leer dat gebruikt wordt, is steeds plantaardig gelooid runderleer, met andere woorden: leer waarbij tijdens het leerlooien geen chemicaliën zijn gebruikt. Alle looizuren zijn afkomstig van plantaardige materialen zoals schors of bladeren.

Om ervoor te zorgen dat het leer enkel door de besten behandeld wordt, ging Daphny in zee met verschillende internationale ateliers. De huiden zelf zijn afkomstig uit Frankrijk, Zweden of Zwitserland en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Het looien van de huiden gebeurt dan weer in Italië. Bovendien wordt elke tas van A tot Z door één persoon vervaardigd.

Praktische designstukken

De Daphny Raes collectie bestaat uit 6 basisstukken, elks met een andere functie. Zo is er is een handige shopper, om… wel, te shoppen natuurlijk. Daarnaast is er een trendy rugzak om overal mee op pad te gaan. Minicitytrip of picknick in het park; in deze rugzak kan je echt alles kwijt.

 

Geen zin om veel spullen mee te sleuren? Kies dan voor de fannypack of de crossbodybags (beide verkrijgbaar in 2 formaten), 2 handige tasjes voor iedereen die enkel het hoogstnodige meeneemt. Tot slot maakt de handige kaarthouder het geheel compleet. Daphny Raes heeft echt aan alles gedacht.

 

Elk model is beschikbaar in 4 of 5 verschillende kleuren. Zwart, denim en bordeaux zijn de 3 basiskleuren van het label. Daarnaast kan je ook kiezen tussen effen-, kroko- of pythonstructuur. Alle modellen shop je online.

Meer info over Daphny Raes en haar handtassen vind je op www.daphnyraes.com.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Belgisch label, Design, Duurzaam, Handtassen, Leer.