Customize je jeans
©

Customize je jeans

Leestijd: 1 min

Je bent je oude boyfriend wat beu? Dat kan al eens gebeuren. Geef hem een hippe makeover en je past helemaal in de trend van customized denim.

Niets mis met een maagdelijke skinny, recht uit de winkel. (De schoolgaande jeugd heeft er zelfs zijn uniform van gemaakt, gecombineerd met een bikerjasje en witte sneakers.) Maar als je je favoriete stuk denim een stuk persoonlijker en unieker wil, kan je ze tegenwoordig makkelijk (laten) customizen. Je initialen op één van de zakken, een hartje op je knie, een hamburger op je achterste, studs om je zakken af te lijnen, je favoriete motto op de rug van je jeansjasje, gerafelde broekspijpen… Het kan allemaal.

Je kan natuurlijk zelf aan de slag gaan, maar wie niet zo behendig is met naald, schaar en draad, kan ook terecht bij denimmerken zelf. Zo bieden Levi’s en Liu Jo een (tijdelijke) customizingservice aan.

The Levi’s Tailor Shop

In de Levi’s Tailor Shop kan je terecht om je jeans (tegen betaling) te laten herstellen of aanpassen, maar de master tailors zetten er ook met plezier patches, studs en borduursels op. Op de website vind je ook tips om zelf aan de slag te gaan.

Liu Jo Younique in Antwerpen

Liu Jo reist heel Europa door met zijn customizingevent Younique en houdt op 3 september halt in Antwerpen. De Liu Jo-winkel wordt de hele dag omgetoverd tot een creatieve workshop waar je je net gekochte stuk denim (gratis!) kan laten personaliseren door Italiaanse ambachtslui die aan de slag gaan met studs, diamantjes, patches en borduursels.

 Op zaterdag 3 september, van 10 tot 18u30, Schuttershofstraat 5 in Antwerpen. 

DIY

Winkels als Hema en Veritas verkopen voldoende patches, strijkapplicaties, textielstiften en studs om je volledig te kunnen uitleven. Make your blue jeans talk!

copyright openingsbeeld: Levi’s

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Customizen, Denim, Jeans, Levi's, Liu Jo, The Levi's Tailor Shop, Younique.