Curated Ear: de piercing als kunstwerk
© Instagram @annijor & @maria_tash

Curated Ear: de piercing als kunstwerk

Leestijd: 1 min

Vaak worden piercings geassocieerd met een jeugdzonde. Een juweel met een houdbaarheidsdatum van pakweg 35 jaar, zo wil het cliché. Maar tegenwoordig worden piercings verheven tot minutieus geschikte constellaties, mogen we dan spreken over tijdloze oorsierraden?

Het “curated ear” wil zoveel zeggen als het “georganiseerde oor”. De piercing in de vorm van een eenzaam gaatje, is niet meer. Piercings worden een soort van visitekaartje waarmee je je een specifieke stijl kan aanmeten. De plaatsing is beredeneerd en de juwelenkeuze grondig afgewogen voor een optimale esthetiek.

More is more

De “more is more”- trend zagen we eerder al bij piercing professionals Chiara Ferragni, Jennifer Lawrence, Scarlett Johansson en Anine Bing. Ze versieren hun oor zoals ze een woonkamer zouden inrichten: rekening houdend met de oorlel, het kapsel, de plaatsing van het oor ten opzichte van het gezicht, enzovoort.

Bye koptelefoon

Overweeg je een piercing? Dan is het aan te raden om je gewoontes te bekijken. Voor koptelefoon-adepten, energieke triatleten (blijf maar eens steken met je lel…), of dokters en slagers (om puur hygiënische redenen weliswaar).

Slaap er een nachtje over op beide oren – nu het nog kan – en laat je inspireren door onze piercing galerij.

 

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Beauty, Jewelry, Juwelen, Mode, Piercings.