Crush of the day: de zomercollectie van ZulupaPUWA
© JBC

Crush of the day: de zomercollectie van ZulupaPUWA

Leestijd: 1 min

Al meer dan 10 jaar ontwerpt Walter Van Beirendonck de kindercollectie ZulupaPUWA voor JBC. Voor de zomercollectie van 2017 liet hij zich inspireren door een bijzondere trekvogel en door Mexico. Het resultaat is een eigenzinnige en kleurrijke collectie waar je instant vrolijk van wordt. 

Vogel van de hoop

De hop, een bijzondere trekvogel met een opvallende kuif, speelt de hoofdrol in de meisjescollectie. De vogel, die in Afrika overwintert en elke lente terug naar Europa trekt, was gedurende jaren met uitsterven bedreigd. Gelukkig komt hij nu, dankzij het verminderde gebruik van pesticiden, weer vaker voor. Vandaar dat de vogel ook wel de vogel van de hoop wordt genoemd. Hoop op het herstel van de natuur en op een betere wereld.

De hop is op een originele manier in de meisjescollectie verwerkt. Zo komt hij tevoorschijn uit een zakje of zit hij tussen de struiken verstopt. Verder zijn de stuks uit de meisjescollectie ook versierd met kleurrijke prints van pluimpjes, bloemen en Mexicaanse folklore popjes.

ZulupaPUWAZulupaPUWA SS17

Mexicaanse maskers

De jongenscollectie draait dan weer volledig rond de maskers die de Mexicaans Lucha Libre worstelaars dragen. De sweaters en bombers met gespierde en gemaskerde superheldenfiguurtjes zullen ongetwijfeld in de smaak vallen bij stoere gasten, maar het pronkstuk van de collectie is de hoodie waarvan de kap volledig dichtgeritst kan worden tot een masker.

ZulupaPUWA

De prijzen van de ZulupaPUWA collectie variëren tussen de € 14,50 en € 49,90. De collectie is vanaf 6 maart te koop in alle JBC-winkels. www.jbc.be

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: JBC, Kid's fashion, Kindermode, Walter Van Beirendonck, ZulupaPUWA.