Crush of the Day: de Karlbox van Karl Lagerfeld
©

Crush of the Day: de Karlbox van Karl Lagerfeld

Leestijd: 1 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item dat écht de moeite is, zo’n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De crush of the day…

Je Colour Me Good Ryan Gosling-kleurboek inkleuren en je wekelijkse boodschappenlijstje opstellen worden nog leuker met de Karlbox van Karl Lagerfeld. De ontwerper ontwierp een zwarte doos, geïnspireerd op gelakte Chinese dozen en gevuld met 350 (kleur)potloden, gummetjes, potloodscherpers, pennen en andere tekenaccessoires voor Faber-Castell. (Het merk werkte een paar jaar geleden al samen met Alber Elbaz.)

De Duitser houdt nu eenmaal van tekenen. “Voor mij is tekenen zoals ademen en schrijven. Die dingen ontspannen me haast,” vertelde hij in een persbericht.

karlbox karl lagerfeld

Er werden maar 2.500 exemplaren van de Karlbox geproduceerd die € 2.500 kost. Dat lijkt erg veel voor wat potloden, maar als je het uitrekent, komt dat neer op € 7,14 per potlood. Valt goed mee, toch? Zo lijken toch veel mensen te redeneren, want de box was onmiddellijk uitverkocht op Karls webshop.

Je vindt de boxen ook in boetieks van Karl Lagerfeld en Faber-Castell, bij Harrods in Londen, Le Bon Marché in Parijs en nog een select aantal department stores.

Copyright foto’s: Karl Lagerfeld

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Crush of the day, Designer, Karl Lagerfeld, Karlbox, Mode, Potloodset.