Crush of the day: Weekday x Lee
© Weekday x Lee

Crush of the day: Weekday x Lee

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

Voor de herfst van 2019 heeft Weekday een nieuwe samenwerking met het legendarische denim merk Lee aangegaan. De collectie - die in kern werkkleding is - is geïnspireerd op de jeugdcultuur uit de jaren 90. Van nostalgie gesproken ... Lee's denim geschiedenis en het perspectief van Weekday willen samen stuks creëren die uniek en actueel aanvoelt.

/

Inspiratie uit het 130-jarige archief van Lee

Om de collectie te ontwikkelen, had het ontwerpteam van Weekday de vrijheid om het 130-jarige archief van Lee te doorzoeken op zoek naar iconische denim stuks. Terwijl Lee staat voor denim-authenticiteit, staat Weekday voor creatief opwaarderen van kleding. Licht betonbeige, indigo en een poederroze kleur creëeren een fundamentele werkkleding-look, maar ook een jeugdige zorgeloze look.

BCI (Better Cotton Initiative) –gecertificeerde katoenen timmermansbroeken, wijde jeans, overalls en jassen zijn de meest opvallende stuks, dat evenzeer kan dienen voor een tankstation-medewerker als iemand die van skaten houdt. De creatieve recreatie verheft alle vorige collecties. Weekday verandert de Lee Service Coat in 3 varianten. Een creatieve metamorfose van overalls – door aan de voorkant een split te ontwerpen – tot een stoere jurk.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

WEEKDAY X LEE – made in unity. Collection drops September 19. #weekdayxlee

Een bericht gedeeld door WEEKDAY (@weekdayofficial) op

Ben je fan van de collectie? Dan hebben we goed nieuws. Op de lancering van deze Weekday x Lee-collectie hoef je niet lang meer te wachten. Vanaf donderdag 19 september spot je je favoriete items in geselecteerde winkels én ook online.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: 90s, Lee, Samenwerking, Weekday.