Crush of the day: het Brusselse label Mardi tilt eco fashion naar een hoger niveau
© Instagram Mardi

Crush of the day: het Brusselse label Mardi tilt eco fashion naar een hoger niveau

Leestijd: 1 min

Het is geen geheim dat de mode-industrie één van de grootste vervuilers is. Het afvalwater, de CO2-uitstoot, de chemische kleurstoffen, en de moderne slavernij die eraan gelinkt wordt, het zijn geen malse beschuldigingen. Gelukkig is er al enkele jaren een voelbare tegenbeweging aan de gang, waaronder Mardi, een Brussels eco modelabel dat 100% inzet op duurzaamheid.

/

Mardi by Marie

Mardi is het geesteskind van Marie Smits en ontstond in 2019 vanuit een sterke liefde voor kwaliteit en duurzaamheid. Smits maakte carrière bij Clio Goldbrenner en leerde er hoe een sterk merk uit te bouwen. Marie legt de focus echter niet op lederwaren bij Mardi, maar wel op milieuvriendelijke stoffen en natuurlijke materialen. Ze streeft ernaar om alle vrouwen toegang te bieden tot een duurzame, comfortabele en stijlvolle kledingkast.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Mardi, eco-fashion brand (@mardi_editions) le

Alle stukken worden in beperkte hoeveelheden vervaardigd, zijn handgemaakt onder ethische omstandigheden. Recycling, einde voorraad, natuurlijke materialen, gecertificeerde kleurstoffen, … het merk is op alle niveaus betrokken om zijn klanten een toegewijde en compromisloze mode te bieden.

/

Bye bye Polyester

Hoe doe je dat, een kledinglabel lanceren met een zo laag mogelijke impact op het milieu? De meeste modemerken geven maar al te vaak de voorkeur aan synthetische materialen op basis van aardolie, zoals polyester, nylon of acryl. Mardi niet. Kunnen we alleen maar toejuichen.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Mardi, eco-fashion brand (@mardi_editions) le

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Belgische mode, Eco fashion, Fashion, Mardi.