Crush of the day: Flor Amazona’s El Dorado kikker-ring
©

Crush of the day: Flor Amazona’s El Dorado kikker-ring

Leestijd: 1 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item dat écht de moeite is, zo’n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De crush of the day…

Ana Maria Sarmiento, ontwerpster achter Flor Amazona, vond haar inspiratie voor deze ring bij de goudsmederij van de Zénu- en Taironastammen die zo’n 1500 jaar geleden het Colombiaanse Neguanje-gebied bewoonden. De kikker symboliseert kracht, vruchtbaarheid en voorspoed.

Alle creaties van Flor Amazona worden met de hand vervaardigd door inheemse stammen van het Amazonewoud. De webshop is een aanrader voor de maximalisten van het Anna Dello Russo-type onder ons. Verwacht opulente designs met grafische elementen en een exotische insteek.

De El Dorado ring is verkrijgbaar bij de Nederlandse shop Style & Stories in verguld 24k goud, verguld kobalt en zilver aan € 160 p/s.

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Goud, Juwelen.