Collab: Studio Collect x Arte
© Pers

Collab: Studio Collect x Arte

Leestijd: 1 min

Wanneer twee heel verschillende merken de krachten bundelen, kan dat wel eens een verrassend resultaat opleveren. En verrassend kunnen we de androgyne capsulecollectie van Studio Collect x Arte wel noemen.

Juwelencollectief Studio Collect ontwierp nooit eerder sieraden voor mannen. Arte is een minimalistisch menswear label. Je legt niet snel de link tussen deze twee labels, en dat is net wat de samenwerking zo interessant maakt.

De Antwerpse labels kropen samen achter de ontwerptafel en lieten zich leiden door een gezamenlijke passie: architectuur. Inspiratiebron voor de collectie was het fascinerende huis van de overleden Catalaanse kunstenaar Xavier Corberó. De kenmerkende U-vormige gewelven en het contrast tussen het massieve en de openheid vertaalden zich in eigentijdse, minimalistische juwelen met een vleugje brutaliteit.

Voor Studio Collect was het een uitdaging om juwelen te ontwerpen die zowel door mannen als door vrouwen gedragen kunnen worden. Een uitgesproken mannelijk sieraad, de zegelring, diende als uitgangspunt. Hiervan werd een gestileerde, androgyne versie ontworpen.

De collectie bestaat voornamelijk uit ringen, maar armbanden, een broche en een ketting vervolledigen de serie. Alle juwelen zijn vervaardigd in massief sterling zilver en zijn ook verkrijgbaar in een vergulde versie.

De collectie is te koop bij Arte (Kammenstraat 54,  2000 Antwerpen), bij Studio Collect (Kloosterstraat 28, 2000 Antwerpen) en online via www.studiocollect.be

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Arte, Capsulecollectie, Collab, Juwelen, Studio Collect.