Collab: J.W. Anderson x Uniqlo
© Uniqlo

Collab: J.W. Anderson x Uniqlo

Door Zita Versmessen
Leestijd: 1 min

J.W. Anderson, één van Londens meest innovatieve en vooruitstrevende ontwerpers, verrast opnieuw met een opvallende samenwerking met de Japanse retailer Uniqlo. Een collectie om naar uit te kijken!

Uniqlo heeft al heel wat prestigieuze samenwerkingen achter de rug met high-end ontwerpers als Christophe Lemaire, Carine Roitfeld en Jil Sander (met wie de samenwerking eerder van onbepaalde duur lijkt) . Nu is het de beurt aan Jonathan Anderson, die ook aan het roer staat bij het Spaanse modehuis Loewe.

In oktober vroeg Uniqlo aan Anderson om een capsulecollectie bestaande uit 34 stuks te creëren. “Jonathan had een zeer duidelijke visie, wij moesten het alleen nog maar waarmaken”, vertelt Yuki Katsuta, hoofd van onderzoek en ontwerp bij Uniqlo, in een interview aan Vogue.

De ontwerper, Jonathan Anderson, is zelf een frequente shopper bij Uniqlo en erg opgewonden over deze samenwerking. “Het is waarschijnlijk de meest opwindende en de meest persoonlijke samenwerking die ik ooit heb gedaan, want het is de eerste keer dat ik ontwerp voor mezelf, wat ik zou willen dragen.” Anderson is voorstander van democratische mode en hoopt dat shoppers van elke leeftijd een stuk naar hun gading zullen kunnen vinden in de collectie.

Inspiratie vond Anderson in zijn jeugd en opvoeding. Noord-Ierse en Britse elementen zoals rugbystrepen, duffelcoats, Schotse ruiten en oversized gebreide truien vormen de basis van deze zeer betaalbare collectie die zowel stuks voor vrouwen als voor mannen omvat. De collectie zal online en in geselecteerde boetieks verkrijgbaar zijn vanaf 20 september. 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Collab, JW Anderson, Mode, Uniqlo.