5 redenen om meteen bij Coco Mio te gaan shoppen
© Coco Mio

5 redenen om meteen bij Coco Mio te gaan shoppen

Door Marie Claire
Leestijd: 2 min

Nog niet gehoord van Coco Mio? Dan is het hoog tijd om daar verandering in te brengen! Dit Belgische merk staat immers bekend om zijn Italiaanse designs met Belgische insteek. Wij zetten even voor je op een rij waarom een stuk van Coco Mio niet mag ontbreken in je garderobe.

Italiaans design met Belgische pasvorm

Hou jij ook van de uiterst vrouwelijke, elegante en luxueuze Italiaanse mode, maar vloek je er tegelijkertijd wel eens op dat die Italianen zo klein tailleren? Dan is Coco Mio de ideale oplossing voor jou. Dit Belgische merk combineert namelijk de Italiaanse stijl en kwaliteit met de Belgische pasvorm. Zo shop je bij Coco Mio Italiaanse mode van maat 36 tot maat 46.

Fair fashion

Hecht je veel belang aan eerlijke mode? Dan is Coco Mio je op het lijf geschreven. Het merk besteedt namelijk niets uit aan lageloonlanden. De volledige productie van de collecties gebeurt uitsluitend in Italiaanse ateliers en alle gebruikte stoffen en accessoires zijn van Italiaanse makelij. Fashionable én goed voor de mensheid? Daar kunnen we geen nee tegen zeggen!

Unieke stuks

Dat Coco Mio staat voor elegante en kwaliteitsvolle kleding heb je ondertussen wel begrepen. Maar wist je ook dat het merk werkt met prints en kant die exclusief voor hen ontworpen zijn? Exclusief in de zin van ‘je zal ze nergens anders tegenkomen’. Dat is dan ook precies waar het merk het verschil maakt met de grote ketens. Dus als je je persoonlijkheid in de verf wil zetten en wil vermijden iemand tegen het lijf te lopen met een gelijkaardige outfit, dan is er maar één adres: Coco Mio.

De nieuwste collectie is prachtig

Met de herfst-winter 2017-2018 collectie heeft Coco Mio zichzelf weer overtroffen. Naar goede gewoonte bevat de collectie enkele echte eyecatchers, met daarnaast ook commerciëlere stuks die makkelijk te combineren zijn. Het kleurenpalet is de perfecte combinatie van gedempte kleuren zoals grijs, lichtroze en muntgroen met pittige kleuren zoals dieprood en smaragdgroen. Verder werd er ook gewerkt met uiterst zachte materialen zoals het trendy fluweel en nepbonten kraagjes. Die kraagjes zijn trouwens afneembaar zodat je ze naar eigen smaak kan mixen en matchen. Een frivole jurk met bloemenprint of een chic mantelpak? Een geklede jurk of een gezellige cardigan? De collectie bevat het allemaal!

Vrouwen aan de top

Nog leuk om te weten is dat Coco Mio een vrouwelijk bedrijf is. Zo is Dominique Maes oprichtster en zaakvoerster van het merk. De nieuwste aanwinst van het bedrijf, Sofie de Pauw, neemt het creatieve luik voor haar rekening, houdt zich bezig met de sociale media, fotoshoots en stijlboeken, en staat in voor de verkoop. De Italiaanse Loredana Ciotti ontwerpt.

Meer info en verkooppunten via www.coco-mio.be.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Coco Mio.

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Coco mio, Dit is Belgisch, FW17, Trends.