Chanel Métiers D’Art 2017/18: onze favoriete looks
© Chanel

Chanel Métiers D’Art 2017/18: onze favoriete looks

Leestijd: 1 min

Op woensdag 6 december stelde Karl Lagerfeld zijn Chanel Métiers D'Art 2017/18 collectie voor. De show, die plaatsvond in de Elbphilharmonie in de haven van Hamburg, was doordrongen van zeemansreferenties. Dit zijn onze favoriete looks.

De Chanel Métiers D’Art show wordt elk jaar buiten de gewone modeweken gehouden en heeft als bedoeling de verschillende ateliers en hun vakmanschap in de kijker te zetten. Afgelopen jaren vond de show al plaats in New York, Mumbai, Edingburgh, Dallas, Salzburg en Parijs. Dit jaar koos Karl Lagerfeld ervoor de show te laten doorgaan in zijn geboortestad Hamburg.

De Elbphilharmonie in de haven van Hamburg diende als decor voor de show. Het indrukwekkende concertgebouw, ontworpen door Jacques Herzog en Pierre de Meuron, heeft als basis een voormalig pakhuis in de typisch Hamburgse oranje baksteen en een glazen bovenbouw met golvend dak. Deze fusie van verleden, heden en toekomst is ook kenmerkend voor de Chanel-collecties.

Chanel Métiers D'Art 2017/18

Chanel

Karl Lagerfeld liet zich inspireren door de haven van Hamburg en ging aan de slag met zeemanssilhouetten. Zo zien we jassen en broeken met dubbele knopenrijen, truien met kabelpatroon, kapiteinspetten, jurken en blouses met matrozenkragen en veel strepen. De ontwerper speelde naar goede gewoonte met het contrast tussen mannelijk en vrouwelijk.

Wat het kleurenpalet betreft, worden de typische ingetogen Chanel-kleuren zoals zwart, beige, grijs en marineblauw aangevuld met warme oranjetinten die de Hamburgse architectuur typeren. De kleurrijke, geweven silhouetten doen denken aan de opeengestapelde containers in de haven. Luxueuze details als parels, kristallen, veren, borduursels en knopen in de vorm van ankers maken dat elk silhouet ook helemaal op zijn plaats is in de Elbphilharmonie.

Bekijk in onderstaande galerij onze favoriete looks van de Chanel Métiers D’Art 2017/18 collectie. Kan jij alle zeemansreferenties spotten?

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Chanel, Elbphilharmonie, Gabrielle Chanel, Hamburg, Karl Lagerfeld, Métiers d'art.