Chanel Cruise 2023 : Coco in Hollywood
© Chanel

Chanel Cruise 2023 : Coco in Hollywood

Leestijd: 1 min

Op woensdag 10 mei presenteerde Chanel haar cruisecollectie in Los Angeles. Een avond waarbij het Franse modehuis de City of Angels verlichtte in 71 silhouetten met pailletten en glitters.

/

Voor deze cruisecollectie 2023 verenigde creatief directeur Virginie Viard de kenmerkende esthetiek van het huis Chanel met invloeden uit de filmwereld. Al in 1961 creëerde Gabrielle ‘Coco’ Chanel immers de kostuums voor The Last Year at Marienbad, de iconische film van Jean Resnais – een van de belangrijkste regisseurs van de New Wave.

Vandaag de dag ondersteunt het huis de filmwereld via zijn beroemdste actrices en zijn meest prestigieuze evenementen, waaronder het Amerikaanse filmfestival van Deauville. Het is dus niet verwonderlijk dat Chanel Los Angeles, dé stad van de westerse cinema, uitkoos als locatie voor zijn Cruise modeshow 2023.

De 71 looks die we zagen voorbijkomen, zijn allemaal geïnspireerd op de jaren 70 en 80 en nodigen uit tot dansen. Ontdek er hieronder meer over.

Chanel Cruise 2023

Dankzij Karl Lagerfeld associëren we Chanel in de eerste plaats met de kleuren zwart en wit, maar het Franse modehuis wijkt daar de laatste seizoenen steeds vaker van af. Voor Virginie Viard is Chanel immers in de eerste plaats een merk dat het lichaam en de houding van vrije vrouwen belicht, en daar horen ook fellere tinten en meer uitgesproken silhouetten bij volgens haar.

Een top met blote rug, micro-shorts met beenwarmers en sneakers onder, een ketting over de buik gedragen, een rugzak… De eerste look van het Chanel Cruise 2023 defilé zette meteen de toon voor deze energieke collectie.

Chanel Cruise 2023

Chanel

“Tussen een eerbetoon aan de glamour van de grote filmsterren en het oproepen van een leuke wereld van aerobics, sport en rolschaatsen, tussen de droom aan de ene kant en wat je wilt dragen aan de andere kant, is het allemaal een kwestie van evenwicht”, legt Virginie Viard uit in het persbericht.

Na het eerste silhouet volgden onder meer jumpsuits, oversized sweatshirts, badjassen, wikkeljurken, laag uitgesneden jurken, satijnen joggingpakken… De collectie ademt casual-chique uit, zonder de kenmerkende esthetiek van Chanel uit het oog te verliezen.

Ook de unieke savoir-faire van de ateliers van het bedrijf werden in deze Chanel Cruise 2023 in de kijker gezet met borduursels, prints en stoffen die een reeks geometrische patronen benadrukken. Virginie Viard: “Het idee was een frisse wind te bieden, een reis, een luchtige en vrolijke fantasie.”

Bekijk hieronder een aantal van onze favoriete silhouetten:

Lees ook: Onze 45 favoriete lente-zomer handtassen gespot op de catwalk & Wil je duurzamer winkelen? Deze tips helpen.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Chanel, Cruise collectie.