Chanel breidt webshop uit met brillen op sterkte
© Chanel

Chanel breidt webshop uit met brillen op sterkte

Leestijd: 1 min

Het Franse luxehuis Chanel heeft zijn online aanbod uitgebreid met de verkoop van brillen. Door met een virtueel passysteem te werken, moet de ervaring hetzelfde aanvoelen als die in de winkel. En bovendien is het aanbod op de webshop uitgebreider.  

/

Op de webshop van Chanel kon je uitsluitend een beperkt aantal sieraden, horloges en beautyproducten kopen. Daar komen nu ook brillen op sterkte bij.

Tot nu toe moest je naar de boetiek van Chanel in Antwerpen afzakken om de brillen te kopen, maar dat is sinds deze week verleden tijd. Het volledige assortiment vind je nu ook op de webshop van het Franse modehuis. Gaande van een pilotenbril tot een cat eye en een rond montuur: ze staan allemaal opgedeeld op basis van verschillende vormen, kleuren en collecties.

Chanel

Brillen van Chanel

Voor de critici die het onmogelijk achten om een bril online te kopen, vond Chanel een slimme oplossing. Via een virtueel try-on systeem bootst het merk de shopervaring van in de winkel na. Het werkt als volgt: je kiest een montuur (of meerdere uit), gaat vervolgens voor de camera van je smartphone op laptop zitten en geeft de website toegang tot je camera. Zo zie je jezelf met de bril(len) aan en kan je makkelijk zien welk montuur bij jou past.

Nog een voordeel is dat je bij elke aankoop gebruik kunt maken van extra diensten van opticiens die door het platform worden aanbevolen: oogonderzoek, gratis aanpassing, bijstand na verkoop en levering aan huis.

De optische brillen van Chanel zijn nu verkrijgbaar op de webshop.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Brillen, Chanel.