Brillen voor millennials: neubau eyewear
©

Brillen voor millennials: neubau eyewear

Leestijd: 1 min

Nieuw, met de hand gemaakt, Oostenrijks en gecreëerd met de millennial in het achterhoofd: brillenmerk neubau eyewear. Omdat ook hippe jongelingen een bril nodig hebben.

Er blijkt meer uit Oostenrijk te komen dan Sachertorte, de Weense wals en schnitzels. Hippe brillen bij voorbeeld. Neubau eyewear, genoemd naar de gelijknamige hippe buurt in Wenen en deel van brillenfabrikant Silhouette, lanceerde in juni zijn eerste optische collectie. Kiezen kan uit twaalf modellen die elk in zes kleuren beschikbaar zijn, van klassiek zwart en zilver, tot opvallendere tinten als munt, denim en koper.

neubau eyewear

Montuur Linda

“Het koper illustreert perfect onze denkwijze,” vertelt Daniel Liktor, brand manager. “De kleur is niet meer weg te denken in interieurvormgeving, maar is nog onontgonnen terrein in de brillenwereld. We halen steeds inspiratie bij andere industrieën en dan vooral die van mode, interieurvormgeving en lifestyle.” Dat resulteert in klassieke modellen met een moderne toets. Die worden met de hand in Oostenrijk gemaakt uit lichte polymeren en roestvrij lichtmetaal. Dankzij het injection molding process van de polymeermonturen wordt afval bovendien tot een minimum beperkt. In oktober volgt een eerste zonnebrilcollectie.

Tussen € 169 en € 229, bij de opticien.

 

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Brillen, Millennials, Neubau eyewear.