Deze onverwachte kleur ga je deze zomer overal zien
© Launchmetrics Spotlight

Deze onverwachte kleur ga je deze zomer overal zien

Leestijd: 1 min

Dé kleurtrend van deze zomer komt voor één keer niet van de catwalks maar wel van de albumcover van popster Charli XCX. Haar laatste album Brat verzamelde op een maand tijd meer dan 15 miljoen Spotify-streams en zet met een kenmerkende slijmgroene kleur de toon voor deze zomer.

Na botergeel en chilipeperrood gaat nu het Brat-groen viraal: niet alleen op sociale media maar ook tijdens de modeweken. Zo werd de radioactieve kleur reeds gespot bij de defilés van Fendi, Jason Wu, McQueen en Gucci. Ook op de eerste rij zagen we de nieuwe trendkleur meer dan eens terug.

Lees ook: De populairste modetrends voor zomer 2024 op een rijtje

Provocerende kleur

Charlie XCX koos niet toevallig deze kleur voor haar albumcover. Zo vertelde ze Vogue Singapore: “Ik wil dat we onze verwachtingen van popcultuur in vraag stellen – waarom worden sommige dingen als goed en acceptabel beschouwd en andere als slecht? Ik ben geïnteresseerd in de verhalen daarachter en wil mensen provoceren.”

Brat-charlie-xcx

Charlie XCX poseert met de cover van haar nieuwe album ‘Brat’.

Shop de Brat-trend

Durf jij de trend aan? Van handtassen tot jurken, shorts en rokken: gifgroen overspoelt de winkelrekken. Wij verzamelden de leukste slijmgroene stuks, zodat jij enkel nog op ‘add to cart’ hoeft te klikken.

 

Lisa Aelvoet De artikels van >

Koestert een gezonde obsessie voor de TikTok-video's van Nara Smith, verse bloemen en Belgische chocolade. Parijs is haar tweede thuis en alles Frans - van mode tot wijn - laat haar hart sneller slaan. Op zaterdagochtend vind je haar in een veel te lange rij bij de laatste nieuwe bakker, snakkend naar een kop koffie. Als ze niet lijkt te luisteren, plant ze waarschijnlijk in haar hoofd alweer haar volgende reis – want het Belgische weer is nu eenmaal altijd een goed excuus om te vertrekken.

Tags: Fashion, Kleurtrend, Mode, Trend.