Boxershorts veroveren deze zomer het straatbeeld
© Launchmetrics Spotlight

Boxershorts veroveren deze zomer het straatbeeld

Leestijd: 1 min

Met meer dan 45 miljoen views op TikTok en beroemdheden zoals Kendall Jenner en Bella Hadid die fan zijn, is het nu officieel: losse boxershorts die je doorgaans in de ondergoedlade van mannen vindt, maken hun opwachting als modetrend voor de zomer.

/

De trend vindt zijn oorsprong op de catwalk, waar boxershorts tijdens de lente-zomer 2022 show van Miu Miu uit de taillebanden van rokken staken. Ook bij het defilé van Dior zagen we datzelfde seizoen de losse shorts opduiken.

Lees ook: Gestreepte hemden zijn ideaal voor deze tussenin-temperaturen.

Dankzij de hittegolf die Zuid-Europa, China en grote delen van de Verenigde Staten in zijn greep houdt, zien we de shorts nu ook steeds vaker in het modebeeld op straat opduiken. Ze zijn immers een stuk luchtiger bij warm weer dan andere korte kledingstukken, zoals afgeknipte jeansshorts of fietsbroekjes.

Boxershorts: de modetrend voor de zomer

Je kan boxershorts zowel combineren met kledingstukken die de boyish stijl nog extra benadrukken, zoals oversized hemden in dezelfde kleur en geribbelde tanktops, maar ook met sandalen met hakken en met veel juwelen. Het ondergoed voor mannen past perfect bij de nieuwe ontspannen en relaxte combinaties die we sinds het fenomeen van quiet luxury overal zien opduiken.

Shop onze 7 favoriete exemplaren

Lees ook:

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.