De beste modecampagnes van dit najaar
©

De beste modecampagnes van dit najaar

Leestijd: 3 min

De mode loopt altijd vooruit op de zaken, dus terwijl wij nog steeds hopen op een paar zomerse dagen, verschijnen de nieuwste modecampagnes voor het herfst/winterseizoen al in de straten en op de schermen. Kijk je mee?

Tommy Hilfiger: Hilfiger Denim

Tommy Hilfiger - Hilfiger Denim met Hailey Baldwin en Lucky Blue SmithBij Hilfiger Denim kozen ze voor twee bekende Instagramkoppen: Hailey Baldwin (nichtje van Alec) en Lucky Blue Smith zijn twee influencers slash modellen. In een campagne gemaakt op maat van de millennial, volgen we het duo doorheen een 24-uur durende roadtrip door Californië. Vijf gelukkige winnaars waren bij de fotoshoot en legden alles vast met hun smartphone.

Pinko

Modecampagne najaar 2016: PinkoDe Pinko-vrouw wordt dit najaar de #PinkoStar gedubd. Ze schrijven hun eigen lied door middel van hun outfits, staan steeds in het midden van de belangstelling maar hebben een aura van onverstoorbaarheid om zich heen: de aandacht van fotografen en haar status als icoon lijken haar niet te boeien. Nadja Bender, voormalig student nanotechnologie, stond voor de camera van Michelangelo Di Battista.

Elisabetta Franchi

Modecampagne najaar 2016: Elisabetta Franchi

 

 

 

 

 

Twee vriendinnen in de club, blitse outfits en sexy moves: Dat zijn de ingrediënten voor de najaarscampagne van Elisabetta Franchi. De sfeer is uitgesproken sensueel en een tikkeltje uitdagend. Sara Sampaio en Pyper America Smith (zus van Lucky Blue) dansen de pannen van het dak voor de lens van Giampaolo Sgura.

Woolrich

Modecampagnes najaar 2016: WoolrichWoolrich maakt er een punt van steeds met artistieke fotografen te werken in plaats van de gebruikelijke fashion fotografen. Met deze najaarscampagne geschoten door conceptueel artieste Jackie Nickerson (die geregeld kiekjes maakt voor Kanye Wests Yeezy) toont het merk niet alleen zijn nieuwste collectie maar ook de historische Woolen Mills in Pennsylvania, een levend museum waar Woolrich nog steeds traditiegetrouw hun stoffen produceert.

McQ

Modecampagnes najaar 2016: McQ met Japanse psychidelische noise rock band Bo Ningen en model Greta Varlese door Harley WeirNaast model Greta Varlese werden ook de leden van de Japanse psychedelische noise rockband Bo Ningen in stuks van zowel de mannen- als de vrouwencollectie van McQ gehesen. Een aanpak die op zijn minst onconventioneel te noemen is, met als resultaat edgy beelden, zoals we gewend zijn van Harley Weir. De ster van de 27-jarige fotografe rees op het blogplatform Tumblr, waar rauwe schoonheid met een hoek af ontzettend gewaardeerd wordt.

Guess

Modecampagnes najaar 2016: Hailey Baldwin in GuessTerug naar de blonde bombshells met Guess en een tweede verschijning van it-girl Hailey Baldwin, dit keer als cowgirl op de prairie in daisy dukes tijdens een herfst waar wij in België alleen van kunnen dromen.

Issey Miyake

Modecampagnes najaar 2016: Issey Miyake

https://www.youtube.com/watch?v=UwuiDvfZruk

 

 

 

 

 

 

Om de typische Issey Miyake-plooitjes tot hun recht te laten komen, gebruikte artiest Jacob Sutton maar liefst 7 camera’s. Door de optische patronen lijken de kledingstukken zelfs op foto te dansen. In de video hoor je muziek van Gold Panda, bij ons vooral bekend door het nummer ‘Marriage’.

Giorgio Armani

Modecampagnes najaar 2016: Giorgio Armani New NormalGiorgio Armani keert met de campagne voor de collectie New Normal terug naar de basics. De pure zwart-witbeelden door Peter Lindbergh tonen vier diverse vrouwen, (schijnbaar) zonder make-up, die volgens Armani een schoonheid bezitten die tijd en ruimte overstijgt. Van links naar rechts zien we Liu Wen, Liya Kebede, Amanda Murphy en Elisa Sednaoui.

Dior

Modecampagnes najaar 2016: Dior

https://youtu.be/0H7JqwomlCc?list=PL1BC1B82A424FE06A

 

 

 

 

 

 

Model Julia Nobis beweegt exuberant en toch sensueel voor de lens van Steven Meisel en toont daarmee de details van de ontwerpen die in stilstand verborgen blijven: de voering van haar mantel, het spel van hangertjes aan haar ringen en de luchtige volants op een truitje. De hedendaagse vrouw zit immers nooit stil.

Boss

Modecampagnes najaar 2016: Boss

De Nederlandse Rianne van Rompaey draaft iets bedeesder voorbij onder het goedkeurend oog van fotografenduo (ook al Nederlanders) Inez van Lamsweerde and Vinoodh Matadin. Boss kiest onder leiding van Jason Wu voor een meer relaxte aanpak en zet een stapje weg van de strikte precisie van de tailoring waar het merk voordien bekend om stond. De soepele beweging van de zachte kasjmieren jas en Rompaey’s delicate schoonheid vormen een mooi contrast met de ruwe industriële omgeving.

Louis Vuitton

Modecampagnes najaar 2016: Louis Vuitton met Selena Gomez‘Een heldin te midden van een stam heldinnen’ is hoe creatief directeur Nicolas Ghesquière de rol van Selena Gomez in deze campagne beschrijft. De vrouwen worden door Bruce Weber afgebeeld als moderne pioniers, gedetermineerd en klaar voor avontuur.

Blumarine

Modecampagnes najaar 2016: Blumarine“Beauty as power, awareness as elegance, eclecticism as personality.” Met die leuze gingen Inez & Vinoodh aan de slag voor Blumarine. Julia Hafstrom poseert verleidelijk en zelfbewust en toch nonchalant in een oud New Yorks postkantoor.

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Blumarine, Boss, Dior, Elisabetta Franchi, Giorgio Armani, Guess, Hailey Baldwin, Hilfiger Denim, Inez & Vinoodh, Issey Miyake, Jackie Nickerson, Louis vuitton, Lucky Blue Smith, MCQ, Peter Lindbergh, Pinko, Pyper America Smith, Selena Gomez, Steven Meisel, Tommy Hilfiger, Woolrich.