Belgisch juwelenmerk geselecteerd voor exclusieve veiling bij Christie’s
© DOMEN & VAN DE VELDE

Belgisch juwelenmerk geselecteerd voor exclusieve veiling bij Christie’s

Door Elspeth Jenkins
Leestijd: 1 min

De Christie's Joaillerie Paris Online Auction zal van 30 november tot 14 december 3 ringen van het Belgische BARE veilen. Het is de eerste keer dat een Belgisch merk die eer te beurt valt. 

/

De ringen uit de LOTUS-collectie staan voor wedergeboorte. Één ring is gemaakt van witgoud en witte diamanten, bij een tweede zien we zwarte émail en een derde die titanium met diamanten combineert. De ringen hebben allen een snow-setting, een techniek waarbij diamanten van een verschillende grootte samen gezet worden met een prachtige schittering als resultaat.

Eerste Belg

Met het initiatief Jewellery Talent of Today selecteert de Parijse galerij Second Pétale Gallery een aantal hedendaagse ontwerpers, waaronder juwelenontwerper Dries Criel die als eerste Belg tussen het lijstje grote namen terechtkomt.

Zijn label BARE, Fine Jewelry by Dries, viel al eerder op dankzij de spraakmakende campagne met topmodel Hannelore Knuts en Lady Gaga-stylist Tom Eerebout in de hoofdrol. De BARE ontwerpen zijn dan ook een favoriet van Dua Lipa en Gaga herself.

Meer info op de website.

Dries Criel door Zeb Daemen

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.