België versus Nederland: het verschil in lingeriekeuze
© Shutterstock

België versus Nederland: het verschil in lingeriekeuze

Door Zita Versmessen
Leestijd: 1 min

Dat Belgen en Nederlanders een heleboel verschillen delen, wisten we al langer. Maar dat ook de inhoud van de lingerielade van Belgische en Nederlandse vrouwen verschilt, is nieuw. Hunkemöller deed een leuk onderzoek naar de verschillen tussen beide buurlanden en kwam op opvallende ontdekkingen uit.

1. Cupmaatje meer of minder

Zowel Belgische als Nederlandse vrouwen zijn goed voorzien als het op hun cupmaat aankomt. Vrouwen in België hebben gemiddeld een cup B/C terwijl vrouwen in Nederland al gauw een cup D hebben.

/

2. Billen bloot

Ondanks het feit dat er zeer veel verschillende modellen onderbroeken op de markt zijn, blijken zowel Nederlandse als Belgische vrouwen een duidelijke voorkeur te hebben. Zo dragen Nederlandse vrouwen het liefst een sting, lekker bloot en zelfzeker. Belgische vrouwen, daarentegen, hebben het graag wat comfortabeler en geven de voorkeur aan een brazilian – een combinatie van een gewone slip en een string.

lingerie België Nederland bh cupmaat

Shutterstock

/

3. Sexy of snoezig

Terwijl Nederlandse vrouwen eerder een basic bh verkiezen, houden de Belgische dames meer van sexy lingerie. Rood scoort bij ons bijzonder goed, maar push-up bh’s laten we toch weer liever aan onze Noordelijke buurvrouwen.

lingerie België Nederland bh cupmaat

Shutterstock

/

4. Shape it till you make it

Bh’s bestaan er in verschillende vormen, maten, kleuren, stoffen en patronen. Je hebt er met beugel, zonder beugel, weinig of net veel stof, de push-up, balconette, minimiser… Zowel Nederlandse als Belgische vrouwen verkiezen een bh met een lager uitgesneden model waarbij er een mooie decolleté gevormd wordt.

De Belgische vrouw benadrukt nog eens graag haar natuurlijke rondingen met een niet-voorgevormde bh, terwijl Nederlandse vrouwen opteren voor een praktische voorgevormd exemplaar.

lingerie België Nederland bh cupmaat

Shutterstock

/

5. Nooit te veel lingerie

Nederlandse vrouwen kopen hun lingerie vaker online terwijl Belgische dames liever een uitstap naar de winkel maken. Nog een leuk weetje is dat Belgische vrouwen gemiddeld 36% meer uitgeven aan lingerie dan de (misschien toch een beetje prijsbewustere) Nederlandse dames.

lingerie België Nederland bh cupmaat

Shutterstock

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: België, Bh, Hunkemöller, Lingerie, Nederland, Ondergoed.