Belg Nicolas di Felice is de nieuwe artistiek directeur van Courrèges
© Courrèges

Belg Nicolas di Felice is de nieuwe artistiek directeur van Courrèges

Leestijd: 1 min

De Belgische ontwerper Nicolas di Felice (37) is de nieuwe artistiek directeur van modehuis Courrèges. Zijn eerste collectie zal in maar 2021 gepresenteerd worden. 

/

“Ik heb altijd al gedroomd van Courrèges, met het radicale en allesomvattende universum”, zegt Di Felice in een persbericht. “Het is een modehuis dat veel voor mij betekent en waar ik mij in herken. De simpliciteit, de helderheid en, niet te vergeten, het optimisme. Ik voel mij vereerd dat ik deze waarden in leven mag houden en ik hoop dat ik dit met zoveel passie en enthousiasme kan doen als de oprichter van het huis.”

Over Nicolas Di Felice

De 37-jarige Di Felice studeerde mode-ontwerp aan La Cambre in Brussel en begon zijn loopbaan in 2008 bij ontwerper Nicolas Ghesquière voor Balenciaga. Hij werkte daarna een tijdje onder Raf Simons voor Dior om daarna opnieuw onder de vleugels terecht te komen van Ghesquière bij Louis Vuitton. Bij Courrèges volgt hij Yolanda Zobel op, die begin dit jaar bedankt werd voor bewezen diensten.

Over Courrèges

Di Felice moet Courrèges een nieuw elan geven. Het modehuis werd in 1961 opgericht door André en Coqueline Courrèges en maakte al snel furore door te breken met de modenormen van die tijd. Zo waren PVC en vinyl de favoriete materialen van het duo en hadden ze een grote voorliefde voor minirokken. Eind jaren tachtig werden hun futuristische ontwerpen passé bevonden en ging het bergaf met met merk. Bijna 10 jaar geleden verkochten ze het merk aan reclamemakers. In 2015 werden Sébastien Meyer en Arnaud Vaillant (van het onafhankelijke merk Coperni) aangesteld als creatief directeurs. Zonder veel succes. Hopelijk kan onze landgenoot het tij keren.

 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Belgische mode, Courrèges.