AXL: Something old, something new
©

AXL: Something old, something new

Leestijd: 1 min

Van tot oorbellen omgebouwde Victoriaanse broches tot een antieke ketting van een zakhorloge die omgetoverd wordt tot bedelarmband: het Brusselse juwelenmerk AXL geeft oude juwelen een moderne makeover. Unieke stukken met een verhaal? We like! 

De Brusselse Axelle Delhaye zoekt bij verzamelaars en goudopkopers overal ter wereld naar juwelen van tussen 1850 en 1930. Die vondsten transformeert ze vervolgens tot een modern stuk. De ontwerpster houdt van de verborgen symboliek van de veelal Victoriaanse juwelen – zo staat de zwaluw voor eeuwige liefde – en de emoties die erachter schuil gaan. Ze wil de gevonden juwelen redden en ze een nieuw leven én een nieuwe eigenaar geven.

AXL juwelen

Tot oorbellen omgetoverde broches en een ring met vossenkop.

Elk stuk is een unieke creatie met een eigen verhaal en mixt oud met nieuw tot een tijdloos ontwerp. Haar ontwerpen zijn eclectisch, sensueel en een tikje bohémien zoals Delhaye het zelf verwoordt.

De ontwerpen kosten tussen € 150 en € 3.000. Je vindt ze in haar boetiek in de Mignot Delstanchestraat in Elsene, waar ze ook de juwelen van Stone, Delfina Delettrez, Yvonne Léon en Pascale Monvoisin verkoopt. Maar je vindt AXL ook bij Icon Shop en Graphie Sud in Brussel, bij Irina Khä in Luik en op haar webshop

Copyright lookbookfoto’s: Kris De Smedt. Copyright packshots: Alexandre Bibaut

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: AXL, Brussel, Juwelen.